Regina Maria a României- Regină pentru inimile românilor

Născută la 29 octombrie 1875 în Eastwell Park, Anglia, cu numele de Marie Alexandra Victoria de Saxa Coburg și Gotha, avea să devină Regina Maria a României, care a luptat pentru țară și pentru români, așa cum poate că doar un naționalist convins ar fi putut să o facă. A crescut în Anglia, iar mai apoi, la 29 decembrie 1892 s-a căsătorit cu Ferdinand I, Principele moștenitor al tronului României, din acest moment începând să se integreze și să se dedice pentru țară.

Regina Maria a fost preocupată permanent de România, de a menține legăturile cu Marea Britanie, apărând constant drepturile și interesele țării. Și-a demonstrat loialitatea și atașamentul pentru patria copiilor pe care i-a născut și a Principelui care i-a devenit soț. Primele dovezi în acest sens au fost făcute cunoscute când în perioada Primului Război Mondial a activat ca soră de caritate în spitalele militare, îngrijind și sprijinind în a se reface persoanele rănite în război și care necesitau intervenții medicale. Strădania Reginei pentru România a fost neîntreruptă pe diferite câmpuri de luptă, prin demersurile politice, reușind chiar să obțină beneficii pentru țară.

Regina Maria a României și-a purtat inima prin tranșee, a răzbit din furtuni glorioasă, a primit cu deplinătate și asumare orice provocare. În cele din urmă a ales să îmbogățească România pentru totdeauna prin dorința pe care a avut-o înainte să moară, aceea ca după moarte, inima care a iubit atât de mult țara să fie păstrată pe teritoriu românesc. Pentru a dovedi onestitate și credință unei patrii care nu i-a aparținut propriu-zis, Regina Maria nu a avut nevoie de multe unelte, ci a fost suficient să îmbrățișeze țara fără rezerve, cu toate problemele care o sufocau la acea vreme. Sinceritatea și inima deschisă îi transformă pe oameni și le oferă prețuire veșnică, așa cum Regina Maria a României va fi de neegalat pentru țară.

Publicat în IstorieRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *