„ROMÂNIA SĂLBATICĂ” – Privește natura în ochi!

Din 2018, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au lucrat exclusiv pentru acest film documentar de anvergură ce prezintă natura țării noastre. Documentarul încununează întregul proiect și încheie munca depusă de întreaga echipă și de toți colaboratorii implicați timp de mai bine de 10 ani.

Povestea filmului este narată de actorul Adrian Titieni. Muzica a fost compusă special pentru orchestră de Alexei Țurcan și a fost interpretată de Bucharest Film Orchestra sub bagheta lui Tiberiu Soare. Piesa de pe coloana sonoră a filmului este interpretată de Mădălina Pavăl. Mixajul și creația de sunet a fost realizată de Ioan Filip și de echipa Smart Sound Production, iar colorizarea a fost realizată la Avanpost Media. Întregul proiect a fost definitivat cu sprijinul lui Matei Truța și Tudor Giurgiu.

Pentru a definitiva acest film, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au avut peste 50 de deplasări în 3 ani și au petrecut aproape 300 de zile în teren. Au fost realizate peste 100 de ore de material filmat în majoritatea regiunilor spectaculoase ale României.

Documentarul aduce filmări în premieră pentru țara noastră, povești unice despre biodiversitatea țării noastre și este cel mai amplu film dedicat naturii de la noi.

Multe dintre ideile din proiectul „România Sălbatică” au apărut pe parcurs, însă una a fost acolo încă de la început: albumul de fotografie. Acest album este un omagiu adus naturii de la noi și, mai ales, diversității biologice pe care o avem.

Peste 250 de pagini cu fotografii și informații interesante din toate parcurile naționale și naturale, plus alte rezervații deosebite. Peste 500 de albume au fost donate în școli și biblioteci din toată țara, cu ajutorul ONG-urilor și al comunității din spatele proiectului.

Filmul „România Sălbatică” a avut pe 30 iulie premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) unde a fost laureat cu Premiul publicului. Documentarul realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la ediția aniversară a festivalului – la cele patru proiecții incluse în program au participat, în total, peste 3.500 de spectatori, premiera fiind sold-out cu câteva zile înainte de proiecție. După mai multe proiecții prin țară, în cadrul Caravanei TIFF sau a altor festivaluri de film, documentarul „România Sălbatică” este pregătit pentru a intra din 17 septembrie în cinematografele din întreaga țară.

Filmul documentar va rula la Cinema Iași începând cu 17 septembrie.

Țara ta, așa cum nu ai văzut-o până acum!
https://www.youtube.com/watch?v=pqT_D_ZpVaI

Surse informații:
https://romaniasalbatica.ro/ro,
https://cinemaiasi.ro/film/romania-salbatica/,
https://www.facebook.com/romaniasalbatica/

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *