Salonul de muzică – o poartă către alte lumi

A trecut ceva vreme de când nu am mai mers la un concert de muzică și, recunosc, în ultima perioadă m-a cam furat teatrul, dar când am primit invitația să particip la Salonul de muzică – care s-a desfășurat duminică, 20 iunie -, mi-am zis că trebuie musai să fiu acolo, mai ales că programul era unul destul de „non-conformist” prin simplul fapt că nu aveam să audiez arii din opere clasice, ci din musicaluri celebre, precum Cats, Les miserables sau The phantom of the Opera.

Pornind sceptică – mi s-a întâmplat, uneori, să mai fiu și dezamăgită de anumite spectacole -, am așteptat cu sufletul la gură concertul și, trebuie să recunosc, am fost vrăjită de tot ce au reușit să realizeze doamnele Consuela Radu-Țaga și Dumitriana Condurache, împreună cu studenții de la clasa de operă, acompaniați de pianistele Laura Turtă-Timfote și Raluca Ehupov.

Fiindcă totul s-a desfășurat în Foaierul Operei, spectatorii puțini și cadrul restrâns au creat o atmosferă intimă care aminteau de saloanele din vremurile în care era un must al familiilor aristocrate organizarea unui eveniment de asemenea anvergură, fie el muzical sau literar, unde se aduna lumea bună.

Toate interpretările au fost deosebite, însă câteva au ieșit în evidență pentru mine și aș vrea să le reamintesc aici și, de asemenea, să felicit artiștii pentru sensibilitatea de care au dat dovadă în actul artistic. Așadar, expresivitatea și implicarea emoțională de care a dat dovadă mezzo-soprana Anastasia Voleanski, interpretând rolurile Grizabellei (Cats) și Mrs. Denvers (Rebecca) au fost absolut fascinante, ea reușind să transmită prin fiecare notă trăirile personajelor. O altă interpretă care mi-a plăcut mult a mai fost soprana Alexandra Magdalena Dornianu, pe care rolurile ludice, pline chiar și de o anumită senzualitate, au prins-o de minune, iar intonația ei, mai ales pe acorduri de jazz, a fost excepțională.

Respectând structura unui adevărat musical de pe Broadway, la sfârșit, toți actanții au interpretat un moment de grup, readucând în atenția publicului piesa For Good din Wicked: The Untold Story of the Witches of Oz (Stephen Schwartz).

Tot spectacolul, de la început până la sfârșit, a fost o călătorie prin lumea musicalului, atât cel românesc, cât și cel internațional, și a reușit să facă trecerea timpului insesizabilă!

Publicat în Cultură, MuzicăRecomandat1 recomandare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *