Serile Filmului Românesc – în aer liber din 30 septembrie

A unsprezecea ediție a festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) va începe pe 30 septembrie 2020, de această dată în aer liber, din cauza crizei sanitare actuale.

Vor fi proiecții în aer liber, pe terasa-acoperiș a Ateneului Național din Iași, în Piața Unirii, la Amfiteatrul Palas, dar și în alte locuri din Iași unde spațiul permite desfășurarea proiecțiilor de film”, au anunțat organizatorii festivalului.

Startul evenimentului a fost inițial programat pe 10 iunie, însă noul interval de desfășurare este 30 septembrie – 4 octombrie, când publicul va asista la o premieră și va avea prilejul să-l întâlnească pe invitatul de onoare al SFR 2020 | #11, Horațiu Mălăele.

Ediția de anul trecut s-a bucurat de participarea a peste 7000 de spectatori, atunci când au fost șapte spații de proiecție.

Cu o istorie de peste un deceniu, festivalul SFR a fost gândit în 2010, la inițiativa Asociației Studenților Jurnaliști din Iași și de atunci reușește să promoveze cinematografia românească și să ofere publicului posibilitatea de a se întâlni cu numeroși actori, regizori sau critici de film.

Anul acesta vor fi mai mulți invitați, printre care și Irina Margareta Nistor, critic de film, cea care poartă titulatura de Ambasador SFR.

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare