Sfințirea mormântului proaspăt restaurat al poetei Otilia Cazimir

În data de 8 iunie 2021 a avut loc un eveniment inedit: sfințirea mormântului proaspăt restaurat al poetei care ne-a făcut copilăria mai frumoasă, Otilia Cazimir. Cu ocazia împlinirii a 54 de ani de la moartea acesteia, în Cimitirul Eternitatea s-a organizat evenimentul de comemorare a poetei, unde s-au recitat poezii, s-au depus coroane de flori și s-au împărțit colaci și colivă.

Restaurarea a fost finanțată de doamna avocat Gianina Vera Poroșnicu, realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și cu cel al Direcției Județene pentru Cultură Iași și inițiată de conducerea Ateneului Național din Iași. Acest proiect face parte din succesiunea de restaurări ale monumentelor funerare din Cimitirul Eternitatea, considerate monumente istorice.

Organizarea evenimentului de comemorare și sfințire a mormântului a fost realizată de conducerea Ateneului Național din Iași, de Academia de Talente prin ajutorul doamnei Ella Gondos și de Casa Josef Zoller, reprezentată prin doamna avocat Gianina Vera Poroșnicu. Alături de organizatori și de invitați, au susținut un recital de poezie actrița Laura Bilic, Ella Gondos și cinci preșcolari de la Grădinița „Sf. Maria”. La final, pe acordurile muzicii interpretate de pianistul Aurelian Holera, participanții la eveniment și-au arătat respectul cuvenit poetei și au depus coroanele și florile pe mormântul acesteia.

După terminarea ceremoniei de comemorare și sfințire a mormântului, organizatorii și invitații s-au îndreptat spre Casa Memorială „Otilia Cazimir”, din zona Bucșinescu, unde s-au recitat poezii și s-au depănat amintiri, fiecare participant rememorând ce a însemnat pentru el personalitatea Otiliei Cazimir.

Publicat în EvenimenteRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *