Ce înseamnă să faci parte dintr-un cor

Autorul Articolului: Adnana Medeya Nechita, clasa a 7-a C

Să faci parte dintr-un cor este foarte interesant, dar trebuie să depui foarte multă muncă. În fiecare zi trebuie să faci vocalize, să înveți piese noi și sa repeți de câte ori este nevoie. Fiecare voce dintr-un cor trebuie sa fie perfect armonizată cu restul, pentru a nu se forma un dezechilibru vocal. Într-un grup coral, există trei sau patru voci, începând de la vocile cele mai înalte până la cele mai groase. Pentru a face parte dintr-un cor, trebuie să ai multă răbdare, mult curaj și trebuie să îi completezi pe ceilalți, în așa fel încât să se audă și să se simtă ca și cum ar fi o singură voce.

Însă cel mai important lucru nu este să ai o voce extraordinară, ci să poți să îi înțelegi pe ceilalți și să îi ajuți atunci când au nevoie. Știu că foarte multă lume crede că într-un cor trebuie să fie acceptați doar cei care au o voce specială și cei care au foartă multă încredere în ei, dar din momentul în care profesoara de muzică m-a acceptat în corul școlii, am aflat adevăratele secrete și ce înseamnă cu adevărat un cor.

Un cor reprezintă o familie mare, în care îți poți spune opiniile și în care trebuie să nu te temi de părerile celorlalți despre tine. La început, m-am simțit puțin singură, deoarece eram cea mai mică dintre toate, dar pe parcurs am început să nu mă mai ascund și să nu mai am atâtea emoții la concursuri. Eu sunt o persoană foarte timidă, dar cred că oportunitatea de a face parte dint-un cor m-a ajutat foarte mult.

Emoțiile pe care le-am avut la diferite concursuri erau de nedescris. Țin minte că la primul meu concurs cu corul eram așa de încordată, încât tremuram. Mă gândeam numai la ce se putea mai rău, iar în acel moment cea mai mare dorință a mea era să ne iasă bine și să nu ne facem de râs. După ce am terminat de cântat toate cele trei cântece și am văzut că juriului și publicului le-a plăcut, eram mulțumită de noi. La final, atunci când s-au dat rezultatele și am aflat că eram pe primul loc, nu mai puteam de fericire, era cel mai frumos moment din viața mea, eram foarte mândră de mine că am reușit să fac ceva care să-i impresioneze pe ceilalți!

Căpătând experientă, am început să apreciez lucrurile mult mai bine și să muncesc mult mai mult. Profesoara de muzică m-a ajutat foarte mult și mi-a explicat încet, pentru a înțelege toate lucrurile complexe și dificile. Datorită dumneaei, m-am dezvoltat mult și mi-am învins tracul de scenă, dar este mult mai mult decât atât, căci doamna ne iubește pe toți în mod egal și își dă silința și muncește extraordinar de mult, iar eu, ca toți elevii școlii noastre, îi sunt recunoscătoare.

În momentul în care trebuia să avem un concurs, a venit pandemia, iar noi nu ne-am mai putut deplasa până la Piatra Neamț, căci acolo era concursul. Acea plecare reprezenta etapa următoare dintr-un concurs care a avut loc în urmă cu o lună și era foarte important. Ne-am pregatit pentru el  foarte mult timp. În unele zile, când aveam repetiții, deoarece fiecare avea programul diferit, am lipsit de la unele ore și am stat peste program mult. Aceste ore de repetat, însă, nu le regret nicio clipă, deoarece fară exercițiu  nu poți ajunge la niciun rezultat!

În muzică, trebuie să te relaxezi atunci cand o asculți, o compui sau o cânți. Atunci când îți place muzica, o cânți cu plăcere, oricând ! Să ai ureche muzicală  nu înseamnă numai să cânți bine, ci înseamnă să recunosti orice tip de muzică, să știi cum să verifici dacă o melodie e corectă dupa timpi și să îți placă atât de mult, încât să nu te plictisești niciodată de ea!

Muzica pentru mine  a însemnat mereu ceva special  și mereu am păstrat-o  pe cel mai înalt loc în inima mea. Iubiți muzica, deoarece e foarte prețioasă!!!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *