Cruella – o poveste despre alegeri

Autorul Articolului: Ioana Antonia Nistor, clasa a 8-a A

Cruella este un film american de comedie, care a fost lansat pe 26 mai 2021 în Olanda. Filmul a fost adaptat după : ,,O sută unu dalmațieni”, acesta fiind un film de animație produs de Walt Disney pe data de 25 ianuarie 1961.

Filmul este caracterizat de decoruri colorate, situații tensionante care reușesc să țină publicul cu sufletul la gură, momente de comportament scenic  și actorie care sugerează că personajul principal a avut tot ce trebuie pentru a transmite un mesaj convingător. 

Povestea propusă se detașează de filmul anterior, căci Estella, eroina filmului, în Londra anilor 70, face tot posibilul pentru a răzbi în domeniul competitiv al modei, luptând atât cu răul exterior, cât și cu răul din sine, tot mai dominant după moartea mamei, reperul ei pozitiv. Din păcate, Catherine, mama fetei, îşi află sfârşitul într-un mod tragic şi, lipsită de îngerul ei bun, Estella este tot mai tentată să-i dea mână liberă Cruellei, partea ei negative, mai ales atunci când începe să lucreze pentru baroneasa von Hellman, interpretată de Emma Thompson. Pe durata vieții, mama încearcă să-i calmeze Estellei temperamentul năvalnic, poreclindu-i jumătatea pusă pe şotii Cruella. „Estella, nu o mai băga în seamă pe Cruella”, îi spune ea în repetate rânduri, sugerând ceea ce ar trebui să ştim cu toţii, şi anume că suntem suma alegerilor pe care le facem şi că ne putem îndepărta de defectele noastre şi apropia de calităţi cu fiecare alegere viitoare. Fata se împrietenește cu o pereche de hoți tineri, care sunt înnebuniți după apetitul ei pentru trăznăi și împreună își construiesc o viață pe străzile Londrei. Într-o zi, flerul Estellei și simțul ei pentru modă atrag atenția Baronesei von Hellman, o legendă în domeniu, intepretată magistral de Emma Thompson. Dar relația lor pune în mișcare un întreg mecanism de evenimente care o vor determina pe Estella să scoată la lumină partea sa răutăcioasă și să devină răzbunătoarea Cruella.

Estella ne arată cât de important este să ai încredere în deciziile pe care le iei și ne demonstrează că niciodată nu trebuie să ne dăm bătuți în momentele grele din viața noastră, deoarece timpul are grijă de toate și ne va ajuta să ne continuăm viața așa cum dorim noi. Bineînțeles, trebuie să fim implicați și noi și să avem curaj și răbdare

Cruella joacă un rol dur în film, datorită faptului că nu a avut deloc o copilărie frumoasă și fericită,  neavând parte de educația și atenția corespunzătoare pe care ar fi trebuit să le primească de mică, pentru că și-a pierdut mama într-un accident tragic, provocat de cățeii dresați și nemiloși ai Baronessei ( Emma Thompson). 

Ținutele pe care Cruella le poartă în acest film sunt fermecătoare și interesante, atât de elaborate încât devin greu de purtat. Actrița a purtat pe durata filmului în total 40 de costume, dar niciunul dintre acestea nu a utilizat blănuri de animale. 

„În timp ce dalmațienii și alți câini sunt prezenți în film, Cruella nu are aceleași motivații ca omoloaga ei animată”, se arată în notele de producție. „În acest film, personajul Cruella nu aduce nicio atingere animalelor.”

Din distribuția filmului mai fac parte și Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste și Mark Strong. Regia este semnată de Craig Gillespie, iar scenariul de Dana Fox și Tony McNamara.

În concluzie, filmul merită privit de copii și adolescenți, dar și de adulți, deoarece putem învăța din el foarte multe lucruri noi și utile și putem înțelege că binele este doar alegerea noastră.
 

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *