Cu emoții, să spunem STOP BULLYNG!

Autorul Articolului: Yannis Pavel, clasa a 7-a A

Sunt încântat când pot face ceea ce îmi place, iar mie îmi place să cânt. Atât la pian, cât și din voce și uneori mai experimentez la chitară, pentru că abia am început să iau lecții. Iubesc muzica de când mă știu și am început să fiu prezent la evenimente încă de la vârsta de 9 ani. Am cântat și la evenimente mari alături de mulți artiști cunoscuți, cum ar fi: Marcel Pavel,  Dan Bittman, What’s Up, Keo, însă am doar 13 ani și, deși muzica îmi curge prin vene, am emoții atunci când performez, cu atât mai mult în fața colegilor mei.

Zilele trecute am fost pus în fața acestei situații, când în cadrul liceului nostru, s-a desfășurat o activitate cu privire la conștientizarea și prevenirea fenomenului bullying. Acum ceva timp, doamna Roxana Oana Rotaru, președintele Asociației ROR mi-a propus să fac parte dintr-un proiect care, pentru mine, a ajuns să fie foarte important. Este vorba despre Campania Impact Stop Bullying. La început, nu am înțeles de ce m-ar alege pe mine, un copil, să fiu imaginea campaniei, însă, de-a lungul evenimentelor desfășurate în proiect, am înțeles că acest mesaj se adresează tinerilor de vârsta mea, pentru că în rândul nostru se întâmplă cel mai des acest fenomen, chiar dacă noi nu ne dăm seama și spunem că aceste lucruri sunt de fapt niște glume nevinovate. Am fost bucuros că mi s-a dat această șansă, deoarece așa am reușit să îmi exprim sentimentele față de acest cadru de violență și mereu când vorbesc cu ocazia acestor evenimente simt că poate, prin ceea ce transmit, pot ajuta pe alții și pot să fac lumea un loc mai bun. Mesajul pe care îl transmit este că trebuie să ne respectăm așa cum suntem, să ne ajutăm, iar cel mai important este să ne facem prieteni și să spunem STOP BULLYING!

După cum spuneam, am avut foarte mari emoții să performez în acea zi, deoarece a trebuit să o fac în fața colegilor și prietenilor mei din clasă și nu știam cum vor reacționa, dacă le va plăcea sau nu. Eram destul de încrezător în mine, pentru că făcusem acest lucru de zeci de ori și chiar în fața a sute de oameni, însă când am deschis microfonul și i-am văzut în fața mea, mi s-au tăiat picioarele. Dar asta până când să observ zâmbetul lor pe fețe. Când am început să cânt și i-am văzut că se mișcă în ritmul muzicii și zâmbesc, m-am relaxat complet, iar totul a decurs foarte bine! La final, m-au felicitat și am fost foarte fericit că le-a plăcut.            

Seara, acasă, m-am gândit la faptul că am avut atât de mari emoții pentru că pentru noi, oamenii, e foarte importantă părerea celor care contează (familie și prieteni), deși noi știm că facem bine ceea ce facem. Mereu simțim nevoia să ni se confirme, de la cei dragi, că am reușit. Am noroc că am prieteni buni și mi-au dat un feedback pozitiv. Mi-am promis că și eu, la rândul meu, îmi voi susține mereu prietenii pentru că, într-adevăr, contează!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *