Despre pandemie, fără regrete

Autorul Articolului: Maria Cătălina Țibănescu, clasa a 9-a D

Acum un an a început cea mai neașteptată etapă a vieții mele. De fapt, nici nu se poate numi etapă, deoarece nu e ceva prin care trece toată lumea. Nu mă așteptam vreodată la o pandemie care să mă schimbe atât de mult. A trecut deja un an, iar așteptările mele de la viață sunt cu totul altele. Înainte de această pandemie visam la balul bobocilor, la facultatea de drept, la revenirea la cursurile de dans si la excursii cu prietenii mei, dar viața a luat o întorsătură care m-a făcut persoana de acum.

În cursul acestui an m-am distrat, m-am schimbat, m-am maturizat si m-am îndrăgostit. Surprinzător, pandemia a venit cu foarte multe lucruri bune pentru mine, deoarece mi-a dăruit cei mai buni prieteni pe care puteam să-i am. În acest an am învățat ce este iubirea si cum se manifestă. Am învățat că iubirea e mult mai profundă decât pare. Poate că iubirea te face să fii naiv, poate te face să fii nervos, dar în cele din urmă te face să te simți împlinit. Pentru mine, iubirea înseamnă sacrificiu, responsabilitate, încredere, sinceritate și comunicare. Iubirea e ceva spontan, deoarece răsare în cele mai neașteptate momente, însă și când a apărut, nu mai e cale de întoarcere. Odată ce începi să iubești pe cineva atât de mult încât ești dispus să faci orice încât să-i fie bine, nu vei uita niciodată ce simți pentru acea persoană.

Pe de altă parte, pandemia m-a învățat că e perfect normal să mă simt singură uneori, să fiu tristă, să nu fiu sigură pe mine. Am învățat că toate astea fac parte din ciclul vieții și, cu ajutorul lor, ajungem să fim diferiti. Poate că unii vor spune că această pandemie nu le-a adus prea multe avantaje, dar eu prefer să văd care sunt părțile bune si realizez că sunt mai multe părți bune decat părți rele. Majoritatea am evoluat foarte mult în urma acestui an și asta spune foarte multe. Nu a fost usor pentru nimeni, dar cred că e mai bine așa, pentru că în acest fel am învățat cu toții că până și lucrurile rele ne aduc un bine.

Însă, pentru mine, cel mai mare dezavantaj adus de pandemie a fost faptul că nu mi-am cunoscut colegii așa cum mi-aș fi dorit, nu am putut să călătoresc și nu am putut să-i văd pe toți cei dragi mie. Mi-aș fi dorit ca anul 2020 să fie plin de excursii cu familia sau cu prietenii mei. Mi-aș fi dorit să reușesc să-mi împlinesc toate dorințele până la sfârșitul anului, dar se pare că va trebui să fac asta în 2021. Cu toate că am avut foarte mult timp liber anul trecut, nu am făcut multe lucruri din cauza restricțiilor.

Cel mai mare regret al meu este că am lasat pandemia să mă îndepărteze de mulți oameni, la un moment dat chiar și de mine însămi. Mi-aș fi dorit să am parte de ultimele clipe alături de foștii mei colegi , să am parte de ultimul clopoțel, să merg la școală fizic, însă nu s-a întâmplat nimic din toate astea. Într-un sfârșit, după mai bine de un an de la începutul pandemiei, lucrurile au început să revină cât de cât la normal, astfel încât urmează să ne întoarcem cu toții la scoală, iar  restricțiile sunt în continuă relaxare. Sper că nu ne-am obișnuit atât de tare cu stilul de viață pe care îl avem de ceva vreme, încat să ni se pară ciudate lucrurile care ar trebui să ni se pară normale.

Anul acesta sper că voi reuși să fac tot ce mi-am propus, iar, în comparație cu anul trecut, sper că voi petrece foarte mult timp cu persoanele dragi mie. Sper ca anul acesta să-mi aducă numai caștiguri, și materiale și sentimentale. Sper să nu dau de greutăți foarte mari, deoarece nu-mi doresc ca viața mea să se schimbe. Am ajuns la apogeul meu în momentul de față și nu-mi doresc să se schimbe acest lucru, deoarece am învățat să am încredere în mine și în cei din jurul meu, cei care m-au ajutat să ajung la acest punct al evoluției mele.

Având în vedere că pandemia e pe sfârșite, uitându-mă înapoi, realizez cât de mult m-a schimbat ca persoană și că m-a făcut mult mai puternică, deoarece am trecut prin foarte multe momente grele, dar nu am cedat.

Sunt recunoscătoare pandemiei, fiindcă nu aș mai fi ajuns aici, în momentul în care scriu toate lucrurile astea cu lejeritate. Sunt convinsă că perioada aceasta mi-o voi aduce aminte cu drag peste ceva timp și, când mă voi uita înapoi, nu voi avea regrete.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *