Din jurnalul de vacanță

Autorul Articolului: Cosmin Toma, clasa a 7-a C

Ce poate fi mai frumos decât o zi de vară în care soarele strălucitor și auriu de pe marea boltă albastră ne încălzește sufletele cu drag, iar păsările cântă bucuroase pe cer și se bucură de vară? Să îți petreci o asemenea zi la plajă, pe marginea mării învolburate și să îți vină ideea să mergi cu familia și prietenii într-un alt loc, de vis. Zis și făcut, am hotărât să plecăm la Aqua Park.
Chiar dacă ne-am învârtit puțin căutându-l,  ne-a salvat tehnologia, căci din câteva întrebari si un GPS am ajuns la destinație.
După ce am intrat, am instalat tabăra la umbră, iar eu cu prietenul meu, Darius am plecat în recunoaștere spre toboganele cu apă, dar ne-a atras atenția  o piscină la care voiam sa mergem, am verificat  adâncimea și chiar eram destul de fascinați deja. Ne-am propus să începem cu ceva ușor.
De-a lungul Aqua Park-ului, curgea un râu denumit Lazy River, râu pe care circulau niște bărcuțe sub formă de colac, așa că am hotărât să ne pornim spre el. Apa era destul de rece, însă era relaxant, am înotat, am plutit pe un colac, a fost o experiență liniștitoare. Dar era vremea să trecem la un alt nivel, asa că fără să mai stăm pe gânduri am început să ne dăm în toate toboganele, de la cele mai mici, până la cel mai mare dintre toate.
Toată aventura dura de trei ore și ceva, iar soarele deja începea să trimită razele sale cele mai puternice spre noi, foamea ne dădea târcoale și, pentru că soarele ardea cu o putere insuportabilă și pentru că aveam misiunea să povestim tot ce trăim în vacanță și să învățăm din toate experiențele, m-am documentat puțin despre Aqua Park. Localizat în Albena, Bulgaria, la intrarea în stațiune, este construit pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați, are tobogane unice în Europa și îți poate garanta adrenalină maximă.

Povestea Aquamania a început în anul 2013, când pe terenul aflat lângă hotelul Primasol Ralitsa Superior Aqua Club, cu mulți arbori umbroși, un proiect îndrăzneț era pe punctul de a începe și devenea ușor ușor realitate  în ziua de 1 iunie 2014, când era anunțată marea deschidere. Cu toate acestea, inaugurarea a avut loc două luni mai târziu, pe 1 august 2014, din cauza viiturilor ce au lovit stațiunea cu o furie de neoprit.  Începutul a fost promițător și proiectul s-a dezvoltat până în prezent.
Vizitatorii parcului Aquamania au posibilitatea să încerce cele patru benzi, cu aporximativ  31 de metri lungime ale ProRacer-ului, fiecare bandă având o lățime de circa 78 de centimetri, acesta fiind și cel mai popular tobogan de curse. Turnul înalt de 20 metri îi va conduce pe turisti către un alt nivel al adrenalinei, aceștia putând încerca toboganul Free Fall, iar apoi  Mega-toboganul Mammoth – de aproximativ 180 metri lungime unde familia se poate bucura împreuna de călătoria prin mega-tubul care oferă superdistracție

Râuri serpuiesc în jurul copacilor care țin umbră, fluxuri de apa se izbesc în canioane stâncoase, fântâni fascinante explodează în culori și forme, în timp ce înteriorul râurilor este sculptat în pietre milenare. Se poate trage la țintă cu jeturi de apă, aruncări cu bombe de apă, iar efectele speciale sunt declanșate pe toată suprafața parcului.
Aqua Park-ul este clasat pe locul 8 la nivel european, ceea ce aduce foarte mulți copii și adulți care petrec timpul împreună. Mai informat, am revenit la distracție!.
Las pentru întâlnirea care se apropie, la școală, sa vă descriu gustul uimitor al înghețatei preparate pe loc din lapte proaspăt, fructe si fursecuri. Până atunci, vacanță frumoasă tuturor!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *