„Fata înaltă”- un film ce te va schimba

Autorul Articolului: Ioana Buhă, clasa a 7-a C  

„Fata înaltă” este un film  american produs de Netflix, regizat de Nzingha Stewart, cu un scenariu de Sam Wolfson. Acesta este o comedie romantică ce vorbește, după cum sugerează și titlul, despre viața unei fete de 16 ani ce are o înălțime uimitoare. Jodi, personajul principal, are și o soră mai mare, Harper, dar mai scundă decât ea încât e greu de înțeles care e cea mai mare. Cele două au fost mereu diferite, mai ales din cauză că Harper a câștigat multe concursuri de frumusețe. Pe Jodi nu o deranja asta, ba chiar o făcea să fie mândră de sora ei mai mare, care o ajuta mereu și îi dădea sfaturi înțelepte în orice situație.

Viața lui Jodi devine mai complicată în primul an de liceu, o perioadă teribilă pentru mulți adolescenți, când primește multe comentarii la adresa înălțimii ei și mereu aude de la colegii ei replica „Cum e vremea acolo sus?”, replică care o intimidează puțin, dar nu îi bagă în seamă și merge mai departe. Ea înțelegea situația, deoarece era obișnuită de la vârsta de 3 ani să fie criticată de cei din jur. În privința aceasta, familia o susține foarte mult, dar persoana cea mai importantă pentru ea este Jack Dunkleman, cel mai bun prieten al ei. Cei doi mereu s-au încurajat în timpul școlii, dar și în timpul liber. Jack o îndrăgește pe Jodi foarte mult, ba chiar cu timpul a dezvoltat câteva sentimente pentru ea, chiar dacă erau de înălțimi foarte diferite.

La ei în liceu, în următorul an a venit un nou coleg de aceeași înălțime cu Jodi, iar toată lumea a crezut că aceștia se vor împrieteni repede. Însă nu a fost așa. La finalul anului a avut loc Balul de Absolvire unde lucrurile nu s-au întâmplat cum a crezut tot liceul. În final, Jodi și Jack s-au apropiat din ce în ce mai mult și din nou, spre mirarea colegilor de liceu, Jodi a reușit să se descurce în relațiile ei complicate de prietenie.

Rolurile principale au fost interpretate de Ava Michelle ca Jodi Kreyman, Sabrina Carpenter ca Harper Kreyman, Griffin Gluck ca Jack Dunkleman. 

Se spune că în curând v-a apărea partea a doua a filmului, în care Jodi va deveni populară, iar acest lucru ar urma să afecteze relația dintre ea și Jack. Filmările au început chiar în aprilie 2021, iar așteptarea acestei continuări va merita.

Pe mine, acest film m-a ajutat să-mi schimb perspectiva față de înălțimea celor din jurul meu. Într-o oarecare măsură sunt familiarizată cu situața lui Jodi, dar la fel ca ea, nu am fost interesată de părerea altora. Recomand acest film cu drag!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *