Importanța nutriției

Autorul Articolului: Daria-Mihaela Șoldan, clasa a 7-a C

Am ales să vorbesc astăzi, în acest articol, despre importanța nutriției în viața noastră și cum aceasta ne poate influența chiar și modul de gândire.

Aș dori să încep prin a spune că este foarte important să avem o alimentație adecvată, deoarece corpul nostru are nevoie de nutrienți din toate grupele alimentare pentru a funcționa normal, iar noi suntem obligați să îi oferim prin hrană acești nutrienți. Nu doresc să transform acest articol într-unul științific, ci mai degabă aș dori să dau câteva sfaturi și să povestesc experiența mea cu schimbarea modului de viață de la unul nesănătos la unul sănătos.

Aproximativ acum un an mi-am dat seama că am nevoie de o schimbare, mai exact o schimbare la felul în care arătam, deoarece eram un copil destul de rotofei, așa că am început să mă documentez și să mă interesez din diferite surse ce ar presupune această schimbare. În urma căutărilor, am descoperit evident ceea ce făceam greșit în alimentația mea și că aveam multe de corectat. Pe lângă felul în care mă alimentam, care era unul pe care îl observ și acum în rândul multor adolescenți de vârsta mea și nu aș spune că este cel mai corect, mai era de îmbunătățit și nivelul meu de activitate, deoarece odată cu pandemia și carantina, am devenit mai sedentară, iar lipsa mișcării nu-mi favoriza deloc condiția fizică.  Trebuie să recunosc însă, că primele trei luni din acest proces au fost dificile, dar orice are un început, iar dacă în final știi că tot efortul va merita vei avea și mai multă motivație să continui. Așa că nu m-am oprit și am continuat să fac sport și să elimin, pe rând, toate alimentele dăunătoare corpului meu. După prima jumătate de an care trecuse, scăpasem deja de un număr considerabil de kilograme, iar asta nu mă făcea decât să fiu foarte mândră de mine, iar faptul că în sfârșit îmi plăcea felul în care arăt mă bucura enorm.

Desigur trebuie să menționez și faptul că această lume a stilului de viață sănătos și de a face sport periodic are și limite care nu trebuiesc depășite, fiindcă la un moment dat poți începe să mănânci prea puțin și să faci mai mult sport, gândindu-te că doar așa vei ajunge la țelul tău, dezvoltând astfel o gândire și o percepție greșită față de mâncare și de felul în care trebuie să te alimetezi, începând să duci lipsă de anumiți nutrienți esențiali corpului tău, iar asta îl poate distruge, totul are nevoie de timp ca să se întâmple,iar aceste schimbări nu pot fi grăbite sau forțate, fiindcă este vorba de corpul și sănătatea ta, așa că cel mai bine este ca totul să fie ținut în echilibru.

Se poate să începi să te simți prost fiindcă ai mâncat prea târziu, fie că ai avut o poftă de ceva dulce, sau pentru că ai sărit peste antrenament o zi,  dar toate acestea sunt trecătoare și nu vor întrerupe procesul de schimbare, pentu ca noi toți merităm și o pauză, un moment de plăcere, iar așa cum o zi în care ai mâncat sănătos nu-ți va aduce instant beneficii, nici o zi în care ai mâncat tot ce ai poftit nu-ți va ruina acest proces de schimbare.

După toată această experiență din care am învățat că dacă vrei sa schimbi ceva trebuie să o faci doar pentru tine, nu pentru un băiat pe care l-ai simpatizat sau pentru că un grup de fete s-a uitat urât la tine, că important este ca tu să te placi pe tine din toate punctele de vedere, deoarece mie îmi place să mă gândesc că felul în care ne vedem refelctă și cum ne văd ceilalți pe noi. Am mai învățat de asemenea că ce vedem noi pe internet si pe toate rețelele de socializare este minim 50% adevărat, însă ne lăsăm foate ușor păcăliți de această lume on-line care pare perfectă, dar de fapt nu este și avem tendința de a ne schimba doar pentru că acele ”Standarde ale Societății” sunt într-un fel în care noi nu suntem, dar dacă toți am fi așa cum societatea vrea, care ar mai fi farmecul vieții și unde ar mai fi diversitatea dintre omanei care ne face lumea așa de interesantă și specială?

Aș dori să închei prin a spune că nu trebuie să uităm niciun moment să trăim fiecare clipă cu bucurie, să nu ne oprim din evoluat, devenind în fiecare zi o versiune mai bună a noastră și cel mai imporatnt, să ne iubim pe noi mai mult decât orice.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Foarte frumos articolul! Cat de multe lucruri avem de învățat de la copii! Ambiția și visul devenit realitate sunt de apreciat. Felicitări!