În lumea filmului de animație, pe urmele lui Spider-Man

Autorul Articolului: Mark Strîmbu, clasa a VII-a C

Această neașteptată vacanță mi-a oferit posibilitatea de a petrece mai mult timp la televizor, vizionând filme, iar unul dintre ele, deconectant și amuzant, poate fi o recomandare pentru toți cititorii revistei.

Omul-păianjen: În lumea păianjenului  este inspirat de personajele din cartea de benzi desenate a scriitorului Brian Michael Bendis şi a artistului plastic Sara Pichelli, din 2011. Filmul  ne prezinta povestea unui adolescent din Brooklyn, numit Miles.Morales, care este singur la părinți și se întelege bine cu unchiul său. Băiatul este mușcat de un păianjen radioactiv, în timp ce făcea graffiti, si capătă puteri supranaturale similare cu cele ale lui Peter Parker, dar nu știe cum să le folosească. În Brooklyn se fac exprimente care deschid portale spre alte dimensiuni, iar Peter Parker, venit din altă dimensiune, în care are altă vârstă, îl învață pe Miles cum să și le folosească pentru a putea salva orasul în viitor, dar si pentru a-l putea ajuta pe el să ajungă acasă. Împreună fură un calculator, pentru a putea face un dispozitiv care să distrugă portalele. Miles și Peter se întâlnesc cu încă un păianjen umanizat, dar, de data aceasta, este o fată numită Gwen, care studiază la același liceu la care studiază și Miles. După ce au furat calculatorul, încep să faca planul cum o să intre în clădire trei oameni- păianjen, unul dintr-un univers alb-negru, unul din universul Loonye Toons și unul dintr-un univers animat diferit. Aceștia nu îl credeau pe Miles pregătit pentru o misiune așa de important, dar acesta le-a dovedit ca este. După ce se bat cu inamicii lor, cei șase sar in portal, iar Miles îl distruge.

Filmul acesta are mai multe fire narative, ce decurg din acțiunea principală și consider că unul dintre cele mai importante este relația dintre Miles și familia lui, mai ales cu tatăl său. Aceasta influențeaza foarte mult deciziile lui Miles și il ajută a trece peste dificultățile  pe care i le-au adus puterile lui supranaturale.Și relația cu unchiul lui este una semnificativă,  determinând intriga filmului, căci în vreme ce tatăl este personajul pozitiv, unchiul pare să întruchipeze exemplul negativ pentru băiat. Deși Miles trece prin multe situații dificile, cum ar fi moartea unchiului, schimbarea scolii, relația cu tatăl lui, descoperirea neașteptată a puterilor sale, reușește să devină un învingător.

Trebuie să subliniez si stilul deosebit al animației acestui film, căci îmi place foarte mult. Combinația dintre banda desenată și poveste, culorile vibrante,  contrastele puternice, dinamica filmării, felul în care sunt sugerate umbrele și conturul personajelor, toate reprezintă elemente de atracție pentru cei pasionați de acest gen de film. Filmul a fost regizat de Bob Persichetti, Peter Ramsey și Rodney Rothman, iar tema pe care o abordează este multiversul,  o teorie din 1895 a psihologului și filozofului William James,  ce prezinta posibilitatea existenței unor mulțimi de universuri care însumează toată materia si energia. Finalizarea animației pentru film a necesitat 140 de specialiști, aceasta fiind cea mai mare echipă folosită vreodată de Sony Pictures Animation pentru un film,  până în prezent. Premiera mondială a avut loc la Regency Village Theatre din Los Angeles, la 1 decembrie 2018,  apoi filmul a fost lansat în Statele Unite pe 14 decembrie, în același an. A incasat 364 milioane de dolari  și a beneficiat unui buget de 90 milioane dolari, cee ace arată interesul crescut în rândul iubitorilor de animație pentru această realizare cinematografică. Filmul a primit recunoștință critică pentru animație, personaje, poveste, pentru vocile actorilor care au dat viață eroilor (Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Brian Tyree Henry, Lily Tomlin, Luna Lauren Velez, John Mulaney, Kimiko Glenn, Nicolas Cage și Liev Schreiber), pentru umorul inegalabil și pentru coloana sonoră. A câștigat numeroase premii, inclusiv premiul Oscar pentru cel mai bun film animat.

Cu o poveste captivantă, bine spusă, o intrigă concentrată, o animație reușită, Omul-păianjen: În lumea păianjenului poate oferi o alternativă pentru o zi de vacanță.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *