În pași de balet:educația prin artă

Autorul Articolului: Cernat Briana-Gabriela, clasa a 6-a C

Trăim într-o perioadă dificilă, în care tot mai mulți copii își petrec majoritatea timpului în fața telefonului, calculatorului sau a laptopului și preferă să urmărească un film pe televizor decât să citească o carte.

Îmi doresc să fiu un copil comunicativ, sociabil și creativ, un copil ce se bucură încă de copilărie și am ales, încă de la o vârstă fragedă, să urmez cursuri de balet.

Studiile au demonstrat că artele facilitează dezvoltarea la nivel emoțional. Cred cu tărie în puterea artei de a ne ajuta să devenim oameni mai buni, mai calmi, mai răbdători și să avem o viață mai bună. Ar trebui să cunoaștem realitatea înconjurătoare în toată complexitatea ei: prin sunet, culoare sau mișcare pentru a ne putea exprima cât mai aproape de ceea ce simțim și ceea ce suntem.

Dincolo de educația primită în școală, educația cultural-artistică încurajează copilul și îi dezvoltă încrederea în sine, comunicarea, capacitatea de exprimare, dar și capacitatea de autoeducare și gândire critică.

Am ales să mă exprim prin dans, mișcare și grație. Chiar dacă nu voi urma o carieră în lumea fascinantă a baletului, aceste cursuri mă ajută să am mai multă încredere în forțele proprii. De ce? Pentru că, în primul rând, am parte de atenția individuală a profesorului, în al doilea rând sunt pusă foarte repede în situația de a interpreta în public, la concursuri și demonstrații.  Astfel, mă obișnuiesc cu situația de a fi în centrul atenției, de a învăța să-mi controlez emoțiile și să gestionez corect momentele în care lucrurile nu ies perfect. Nu de puține ori s-a întâmplat să uit pașii și atunci, pe momet, să improvizez, să găsesc o soluție pentru ca publicul din fața mea să nu își dea seama de greșeală. Îți trebuie măiestrie, stăpânire de sine, creativitate și încredere.

Orele îndelungate de studiu m-au învățat să păstrez o poziție corectă, elegantă și grațioasă. Cursurile de balet m-au ajutat să îmi dezvolt un corp armonios și echilibrat, înțelegând și trăind bucuria în pași de vals.

Perseverența și răbdarea sunt două calități pe care mi le-am dezvoltat pe parcursul orelor de balet. Este o muncă titanică să reușești să faci fiecare pas perfect și să interpretezi la final, dansul. Trebuie să studiezi în fiecare zi, să ai răbdare, perseverență, calm, calități extrem de importante pentru obținerea succesului atât în studio cât și în viață.

Am fost un copil timid. Baletul m-a ajutat să depășesc această trăsătură negativă, care îmi definea personalitatea. Sunt mai încrezătoare în forțele proprii, am mai mult curaj și o atitudine pozitivă. Mai mult, am descoperit lumea fascinantă a muzicii și a dansului, care ne oferă o mulțime de modele de compozitori, regizori, balerini și balerine care au făcut istorie prin arta lor.

În concluzie, muzica și dansul ne fac fericiți. Există puține plăceri în această lume care pot fi comparate cu sentimentul pe care îl simți când dansezi și reușești să transmiți emoția mai departe prin interpretare. Dacă fiecare copil ar experimenta drumul unei arte, lumea ar fi mai bună și mai frumoasă!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *