Nisipuri redescoperite

Autorul Articolului: Bianca Antonia Albert, clasa a 6-a C

În vacanța de Paște, eu și familia mea am luat un avion către Egipt. Am plecat de la București. Cu multe bagaje, măștile pe față și zâmbetul pe buze. A trebuit să așteptăm câteva minute pentru îmbarcare. La un moment dat se aude „Avion către Hurgada- Egipt”, acesta era semnalul nostru. Ne-am urcat în autobuz și am fost duși la avion. Eram pregătiți de un zbor de 3 ore.De sus se putea vedea marea limpede, de un albastru deschis, foarte frumos. Am fost anunțați că aterizăm. Ne-am pus centura de siguranță și a avut loc aterizarea. Când am ajuns a durat ceva să ne luăm bagajele, să ne verifice pașapoartele, dar într-un final a venit mașina și ne-a dus la hotel.

Duminică am fost în Cairo cu un grup foarte prietenos. Am plecat la 3 noaptea, pentru că aveam 6 ore de mers. Prima oară am fost la un muzeu, unde, printre exponante, am văzut mumii, dovezi ale felului în care vechii egipteni înțelegeau viața și moartea. Acolo am aflat multe despre Tutankamon, care, ca toți regii Egiptului, atunci când a murit, a fost însoțit în moarte de alți oameni și de lucrurile favorite, deoarece credea în a doua viață. M-a impresionat sarcofagul său, construit din mai multe învelișuri, care mi-au amintit de păpușile Matrioșka. Ghidul nostru ne-a spus, glumind,  că dacă vechii egipteni vor reînvia vreodată se vor ridica și vor pleca din muzeu. Mi-a plăcut foarte mult acolo.

Apoi am fost la Piramidele din Gizeh. Un loc incredibil de frumos. Uitându-mă la mărimea piramidelor și la modul în care acestea au fost ridicate, piatră peste piatră, rând peste rând, m-am gândit la noi, elevii, care învățăm zi de zi, puțin câte puțin, până ajungem sus în vârf. Erau multe cămile acolo și am decis să călărim și noi. La început m-am speriat, dar pe parcurs m-am distrat foarte mult. Vremea era foarte frumoasă, iar temperatura ridicată. Când am plecat, din depărtare se vedea capul Sfinxului și, pe măsură ce ne apropiam, eram impresionată de măreția lui.

După ce am făcut câteva fotografii, ne-am îndreptat către fabrica de papirusuri. Acolo am aflat că acestă hârtie este creată dintr-o plantă numită papirus, iar după ce e tăiată trebuie să stea în apă o săptămână. M-am gândit la toată înțelepciunea lumii antice care a ajuns la noi  grație acestei plante miraculoase. Acolo a fost ultima noastră oprire de duminică și ne așteptau încă 6 ore de mers cu mașina către Hurgada. Dar ne-am relaxat, sărbătorind ziua surorii mele și bucurându-ne de familie.

Următorul nostru popas a fost în Karnak, fosta capitală a Egiptului Antic. Alături de ghidul nostru, Mimo, am trecut podul către Templul Amon-Ra. Pe o lungime de 3 kilometri, de-o parte și de alta a podului, se aflau cele 1500 de statui care îl reprezentau pe Amon-Ra, Amon fiind zeul vântului și Ra zeul soarelui. Karnak era un loc în care faraonii din acele timpuri aduceau ofrandă, astfel că în interiorul templului se află papirusuri și obeliscuri.

După ce am plecat de acolo, am fost și am vizitat impresionantul templu al primei femei faraon, Hatshepsut. Maiestosul templu a fost descoperit la poalele unui deal, acesta fiind acoperit de către faraonul care a urmat la conducerea Egiptului după Hatshepsut, pentru a i se pierde numele înaintașei lui. În mijlocul templului se află mormântul lui Hatshepsut păzit de doi gardieni.

Am aflat multe lucruri, am trăit multe emoții.A fost o vacanță foarte frumoasă plină de lucruri noi și interesante!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *