O călătorie în trecut

Autorul Articolului: Daria Mocanu, clasa a 8-a A

Hamilton este un musical American, scris de Lin-Manuel Miranda, care este și protagonistul filmului. Acesta spune povestea părintelui fondator american Alexander Hamilton. Spectacolul se bazează puternic pe muzică hip hop, precum și pe melodii de spectacol R&B, pop, soul și tradiționale. De la lansare, Hamilton a primit aprecieri critice. A avut premieră Off-Broadway la 17 februarie 2015, la Teatrul Public. Musicalul a câștigat opt ​​premii Drama Desk, printre care și Outstanding Musical. Apoi s-a transferat la Teatrul Richard Rodgers de pe Broadway, deschizându-se la 6 august 2015, unde a primit recenzii pozitive și vânzări mari la box-office. Dintre cele 70 de premii Tony, Hamilton a primit 16 nominalizări record și a câștigat 11 premii, inclusiv “Cel mai bun musical”. A primit Premiul Pulitzer pentru dramă 2016, iar o versiune filmată a producției de pe Broadway a fost lansată în 2020 pe Disney +.

 Filmul, fiind o piesă de teatru filmată de fapt, nu necesită multe schimbări de fundal, iar echipa de actori este una limitată, unii dintre ei jucând câte două sau trei roluri, dar și personaje de fundal. Musicalul este caracterizat de muzica sa aparte, dansurile, costumele și decorurile care reușesc să țină publicul cu sufletul la gură și atent la întâmplările sale care l-au ajutat să ia atâtea premii importante. Scena pe care se desfășoară piesa este rotativă și conferă un dinamism aparte interpretării actorilor.

Povestea ne învață cum să ne iubim țara și să luptăm petru ea, cum să ne alegem prietenii și aliații și ne ajută să vedem cât de mult poate un singur om schimba o mare parte din istorie. Această lecție este foarte bine reprezentată și mi-aș dori ca și dumneavoastră să vedeți filmul cu aceeași pasiune ca și mine.

 Nu vreau să dau multe detalii, dar, pentru a vă câștiga atenția, voi povesti puțin din film și vă voi lasa să alegeți dacă v-ar plăcea să îl vedeți.

Orfanul Alexander Hamilton experimentează de timpuriu o viață grea și își părăsește casa, insula Nevis din Caraibe, pentru a veni în New York unde, în calitate de student la King’s College, îi întâlnește pe Aaron Burr, John Laurens, marchizul de Lafayette și Hercules Mulligan și îi impresionează cu abilitățile sale retorice. Cei trei revolutionari și Alexander își afirmă obiectivele revoluționare, în timp ce Aaron Burr rămâne îngrijorat și singur. Mai târziu, fiicele bogatului Philip Schuyler, Angelica, Eliza și Peggy, merg în oraș fără acordul tatălui și își împărtășesc și ele opiniile revoluționare cu Aaron Burr. În acest moment, Samuel Seabury îi avertizează pe toți despre pericolele Congresului, iar Hamilton nu este de acord și îl întrerupe pe Seabury până când regele George al III-lea al Angliei trimite un mesaj în care insistă asupra autorității sale. În timpul campaniei din New York și New Jersey, Hamilton acceptă o poziție de asistent al lui George Washington, în ciuda dorinței de a comanda pe teren.

La balul de iarnă organizat de Philip Schuyler, Eliza ,fiica lui cea mijlocie, se îndrăgostește de Alexander, iar după puțin timp, aceștia se căsătoresc. La nuntă, aflăm că Angelica este și ea îndrăgostită de Hamilton, dar se bucură pentru surioara ei.

 Condițiile s-au înrăutățit pentru Armata Continentală, așa că Hamilton îl ajută pe Laurens într-un duel împotriva lui Charles Lee, care condusese batalionul american la eșec. Laurens îl rănește pe Lee, care cedează, în timp ce Hamilton este suspendat temporar de George Washington pentru duel și este trimis acasă. Acolo, Eliza dezvăluie că este însărcinată cu primul lor copil, Philip, și îi cere lui Hamilton să rămână acasă. Totuși, Hamilton ia parte la bătălia de la Yorktown, unde se întâlnește cu Lafayette pentru a-i doborî pe britanici, dezvăluind că Mulligan a fost recrutat ca spion.

 De aici încolo, va îndemn pe dumneavoastră să vedeți filmul și să vă formulați propria opinie. Eu cred că își merită toate aprecierile și premiile primite. Pe lângă musicalul Hamilton, Lin-Manuel Miranda reușește sa mai facă si altă capodoperă cum ar fi "In the Heights", a compus muzica pentru "Bring It On: The Musical", "21 Chump Set"si multe filme Disney sau Pixar. El este unul dintre compozitorii și producătorii mei preferați și sper să vă placă și dumneavoastră această călătorie în trecut pe care o propune filmul.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *