O seară magică alături de We singing colors

Autorul Articolului: Iulia Rotaru, clasa a 9-a E


Drepturi de autor fotografii: Elena Racu

Vreau să ridice mânuța persoanele care au mers măcar o dată la un concert. Câte sunt ridicate? Multe, puține?  Dar care este acela sau poate acelea pe care vi le amintiți cu inima plină de bucurie? Gata, v-ați amintit? Aveți o stare bună acum?

Am și eu mânuța ridicată și vreau să vă povestesc despre concertul la care am mers duminica aceasta, pe 4 iulie, la trupa We singing colors. A fost atât de frumos, încât nu mă pot referi la acest eveniment ca la o altă ieșire în oraș sau mai știu eu ce. Bineînțeles că a trebuit să vin acasă să scriu, pentru că până și cățelușii mei când au auzit melodia Out of the city de la We singing colors, ce răsuna din laptop, au început să danseze ca și cum ar fi fost prima dată când au simțit că trăiesc cu adevărat. Săreau în sus, cu lăbuțele în aer și cu limbuța pe afară, făcând loc unui zâmbet maaaaare, mare, ce lăsa să se vadă toți dinții lor albi.

Revenind, We singing colors este o trupă formată în prezent din 4 oameni: Andrei Hațegan (voce și chitară acustică), Roxana Niculae (voce și clape), Vlad Ionescu la tobe și Narcis Axinte la bass. Tipul de muzică prin care-și exprimă emoțiile și trăirile este cel de indie pop. De-a lungul anilor au cântat în mai multe locuri, bucurându-se de oameni care apreciază muzica pe care o fac și de vibe-ul minunat pe care îl au. În afară de România, trupa We singing colors a cântat și în Bulgaria, Republica Moldova și India. Totodată, melodiile Moscow și Good Days, Bad Days au apărut la radiouri în Statele Unite și Canada. Câteva dintre melodiile mele preferate sunt: HungerSay you’re mineOut of the cityAll the peopleCântec de seară și Wrong side.

Deoarece deja știam oarecum de ei, pentru că folosisem o melodie de-a lor pentru un proiect la școală, am fost foarte entuziasmată când am aflat că vor avea un concert la Gist. Imediat am anunțat patru prietene și le-am spus despre ce este vorba. Nu a durat mult că mi-au și răspuns toate într-o suflare că sunt pregătite să mă însoțească la eveniment. Așa prietene să tot ai! Nu am menționat încă, dar Gist este un locușor desprins parcă din New York, cu excepția faptului că se află în Iași, o cafenea din Piața Unirii plină de oameni călduroși. Pe lângă o cafea, o ciocolată caldă sau o prăjitură, îți pot oferi și o dispoziție bună când ai nevoie. Pe ultima menționată nici nu trebuie să o ceri, pentru că își dau ei seama când ai nevoie.

Toate mesele atât din interior, cât și de pe terasă au fost ocupate de mulți oameni, semn că trupa We singing colors a fost foarte așteptată. Oamenii care erau în trecere întorceau capul să vadă ce se întâmplă, surâdeau și își vedeau în continuare de drum, în timp ce alții văzând ce bucurie se simte în aer, decideau să se alăture. Când m-am uitat la un moment afară, nu mi-a venit să cred  cât de mulți oameni se aflau acolo, la mese sau în picioare. La finalul aproape a fiecărei melodii, toți aplaudau, fluierau și strigau de bucurie. Numai eu știu cât de tare mă gâdilau palmele și sunt sigură că nu eram singura.

În altă ordine de idei, acea seară de duminică mi-o voi aminti cu siguranță mult timp de acum încolo. S-a simțit că celor din trupă le place ceea ce fac și că oamenii care au venit să îi asculte  rezonează cu mesajele pe care le transmit ei, fapt care a creat acea comuniune și voie bună, pe care o citeam pe chipurile tuturor. Prietenele mele s-au distrat mult, ba chiar mi-au spus să le anunț și  dată viitoare. Cât despre mine ce să zic, eram în al nouălea cer. De obicei, îmi este mai greu să fiu eu când sunt în public, dar atunci nu am avut nicio problemă de genul acesta. Inimioara mea s-a simțit și ea bine, schimbându-și ritmul după cel al cântecelor diferite care se auzeau.

Este o vară frumoasă, pe care o trăim intens în perioada aceasta, după un an de restricții și izolare.  We singing colors!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *