O vacanță productivă (sau cum mi-am propus vara asta să fac tot ce n-am reușit în pandemie)

Autorul Articolului: Sorin Greu, clasa a 12-a B

Așa cum am putut observa cu toții, toamna își face simțită prezența iar odată cu ea și numărătoarea zilelor până în punctul în care ne vom întoarce cu toții pe băncile școlii.

Într-adevăr, vacanța se apropie de final, iar pentru mine și restul colegilor din anii terminali va urma un an școlar plin de provocări și evenimente interesante, culminând cu încheierea anilor de liceu și experiența examenului de Bacalaureat. Iar cum pandemia a restricționat anul trecut viața mea de licean mai mult decât de obicei, am decis să profit de această ultimă oportunitate și să am parte de una dintre cele mai palpitante veri de până acum!

Așadar, haideți să facem o întoarcere în timp și să vedem cum a fost pentru mine aceasta perioadă:

Finalul lunii iunie și începutul lunii iulie au avut în prim plan o pauză. După încheierea primei ediții a LVA HUB prin premierea cursanților și obținerea unei sponsorizări din partea Centric IT Solutions România, respectiv Fundația Comunitară Iași, a venit momentul să mă bucur de realizări și să îmi ofer drept cadou două săptămâni de odihnă. M-am detașat de muncă, programare și restul activităților uzuale prin plimbări lungi și dese cu bicicleta și cântat la chitară. De asemenea, tot în aceeași perioadă a avut loc și ziua mea de naștere, timp în care m-am distrat pe cinste alături de prieteni dragi.

6 Iulie 2021 – Momente plăcute alături de cei dragi

Cu toate acestea, oricât de mult mi-ar plăcea să mă relaxez, simt mereu nevoia de a realiza lucruri mărețe, iar pentru a duce la bun sfârșit toate planurile ce aveau să urmeze mai târziu, a fost nevoie de o schimbare pe plan personal. Prin urmare, după o lungă perioadă de introspecție și câteva cărți de dezvoltare personală citite, am revenit pe poziții la mijlocul lunii iulie cu o nouă mentalitate și o voință imensă de a-mi pune competențele in practică.

Așadar, o primă realizare pe care am avut-o în această vară a fost experiența de videograf, colaborând atât cu Eduard Florentin, mentorul clubului de fotografie LVA Studio, cât și cu alte persoane în cadrul a diverse evenimente. Prin această experiență am avut ocazia să învăț o mulțime de lucruri legate de echipamente, editare video și comunicare cu clienții.

Câteva dintre momentele de la filmări (sursa: Instagram)

Cea de-a doua realizare din cadrul acestei veri este legată de voluntariat. După o pauză de mai bine de un an și jumătate, la inițiativa unuia dintre prietenii mei, am decis să mă implic din nou ca voluntar și m-am înscris în cadrul Clubului Tineri de Succes Iași, făcând parte din echipa de fotografi a Școlii de Vară.

Voluntar în acțiune @ Fab Lab

De aici și până în prezent au urmat o mulțime de experiențe incredibile: de la realizarea de fotografii pe ploaie torențială la zecile de prietenii legate și până la moderarea ultimului eveniment. Da, am înlocuit pentru o zi camera foto cu un clipboard și un microfon, iar alături de colega mea Rhea am realizat un duo de excepție pe scenă!

Moderator in cadrul TDS – 30.08.2021

Munca mea în cadrul asociației nu se oprește însă aici! În luna august am decis să mă implic și în organizarea Bootcamp-ului din acest an, eveniment care, cel mai probabil, are deja loc la momentul publicării articolului. Au urmat zeci, și poate chiar sute de ore de muncă cot la cot alături de manageri și voluntari, iar împreună avem convingerea că rezultatele vor fi pe măsură!

Colaj fotografii – Școala de Vară 2021 (@imsorin.cr2)

Cea de-a treia și ultima realizare din cadrul verii are în prim plan informatica. Și să fim sinceri, cum aș fi putut uita de ea?

Ei bine, vara aceasta am decis să îmi reactualizez cunoștințele în ceea ce privește realizarea de aplicații și site-uri web. Prin urmare, am achiziționat un nou curs on-line și am reușit să învăț despre servere web și simplificarea anumitor procese cu ajutorul unor mici toolbox-uri numite APIs (Application Programming Interfaces). O experiență interesantă ce va fi cu siguranță utilă în viitorul apropiat.

O mică parte din munca depusă pentru a crea o aplicație de tip newsletter. Ca fapt divers, în acel screenshot eram încă în lucru 😀

Iată-ne acum ajunși în prezent: am început cu fotografii și videoclipuri, ca mai apoi să culminăm cu activități de voluntariat și obținerea de noi competențe în domeniul IT. La finalul zilei, consider că vacanța aceasta a fost una dintre cele mai distractive și mai productive perioade din anul 2021.

În încheierea acestui articol, doresc sa le adresez sincerele mele mulțumiri tuturor celor cu care am avut ocazia să colaborăm și să împărtășim experiențe de-a lungul acestei veri. Abia aștept să vedem ce lucruri noi și interesante vor urma în viitor!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *