Oglinda

Autorul Articolului: Meriuţă Mădălina-Ioana, clasa a 7-a B

Oglinda nu este doar un ,, obiect cu o suprafață netedă și lucioasă de diferite forme, făcut din metal sau din sticlă, acoperit pe o față cu un strat metalic și având proprietatea de a reflecta razele de lumină și de a forma astfel, pe partea lucioasă, imaginea obiectelor ’’ .Este mai mult decât obiectul acela banal în care te aranjezi dimineaţa înainte de a pleca la şcoală (pe vremea când se mergea fizic la şcoală, mai exact înainte de Covid-19), sau în care îţi admiri machiajul complet la modă făcut cu multă precizie şi atenţie de sora ta mai mică.

Te reprezintă pe tine, cel ce o priveşti. Ea reflectă adevărul, sinceritatea, conținutul inimii și al conștiinței, trecutul, viitorul şi în special PREZENTUL tău. Devine chipul tău, corpul tău, îţi arată cine eşti TU.

Pe o oglindă chinezească dintr-un muzeu de la Hanai se poate citi: „Precum soarele, precum luna, precum apa, precum aurul, fii limpede și strălucitor și oglindește ceea ce se află în inima ta”.

Întrebarea cea mai potrivită în acest caz este: Îţi place ce vezi?  sau ,mai precis, Ce vezi?

Probabil vezi un om, un om obişnuit, dar încearcă să te uiţi mai adânc şi mai atent. Te înfricoşează sau, din contra, te bucură ce vezi?

Vezi un om fericit şi împlinit sau un om plin de regrete? Un om puternic şi determinat sau un om ezitant şi fricos? Un om înţelept şi trecut prin viaţă sau un om inocent, la început de drum? Oricum ar fi, nu ezita să priveşti! Doar privind înţelegi cu adevărat cine eşti şi poţi corecta ce dăunează şi proteja ce e frumos. Fii puternic şi priveşte-te asigur, cu siguranţă este frumos!

Oglinda trezeşte amintiri, plăcute sau neplăcute, regrete, speranţe şi bucurii.

Să nu te îngrijorezi dacă vezi o persoană căruntă şi cu riduri în loc de una cu cosiţe aurii si roşie în obraji, să nu te întristezi, să fii mandră de cine eşti şi cine ai fost. Eşti aceaşi persoană, doar că mai înţeleaptă şi asta este foarte bine. Să fii mândră că eşti acum în faţa oglinzii, că o priveşti şi să fii fericită si mulţumită de ce ai făcut până în acest moment,  pentru că, orice ai făcut, oricum ţi-ai petrecut anii, a meritat într-o privinţă sau alta şi dacă tu crezi că ţi-ai irosit anii degeaba te anunţ că mai ai timp să remediezi situaţia. Petrece-ţi timpul aşa cum crezi că e mai bine pentru sufletul tău, petrece timp cu tine, TIMP DE CALITATE.

Dacă vezi un puişor, cu obraji pufoşi şi codiţe împletite să te bucuri. Să ai grijă la cum îţi aranjezi viitorul, să ai grijă de timpul tău, să te bucuri de fiecare zi şi să faci tot ce vrei. Nu te grăbi să creşti, copilăreşte, joacă-te, va veni şi timpul să te maturizezi, dar toate la vremea lor.

Oglinda este un obiect magic, puternic şi misterios. Ea nu te minte, îţi arată mereu adevărul. Merită din când în când să o mai bagi în seamă. Priveste-o din ambele perspective de fiecare dată, nu privi doar cu ochii trupului. Cum îţi îngrijeşti trupul fizic, aşa îngrijeşte-ţi şi sufletul, pentru că are nevoie!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *