Percepțiile unui adolescent despre fotografie

Autorul Articolului: Sorin Greu

Povestea mea începe undeva la mijlocul lui August, 2019. Ne aflam pe strada Alexandru Lăpușneanu, la primul eveniment organizat în cadrul proiectului MetamorphosIS: The Butterfly Effect of Education. Eram membru al echipei la acea vreme, și, cum aveam nevoie de câteva fotografii de eveniment pentru pagina noastră de Facebook, am fost de acord ca împreună cu încă trei sau patru colegi să ne ocupăm de asta.

Prin urmare, ne-am apucat de treabă. Cum nu dețineam o cameră foto la acea vreme, am început să fac poze cu telefonul. La început nu prea eram încântat de rezultate: în majoritate erau blurate, mișcate, nicidecum potrivite pentru ce aveam nevoie. Devenise chiar frustrant la un moment dat. În ciuda acestui fapt, eram dispus să continui: consideram că, la urma urmei, nu aveam nimic de pierdut.

Încet-încet, începusem să realizez din ce în ce mai multe cadre reușite, iar fiecare dintre acestea mă determina să mă autodepășesc în încercarea de a reda mai bine ceea ce vedeam inițial prin ecranul telefonului, iar mai târziu prin vizorul DSLR-ului.

Popricani – 30.09.2020 | Sorin Greu (@imsorin.cr2)

Pe măsură ce învățam din ce în ce mai multe lucruri despre acest domeniu atât de vast, cu atât mai mult eram conștient, de fapt, de dificultatea meseriei de fotograf. Ceea ce pentru unii poate reprezenta doar simpla apăsare a unui buton de pe cameră este, în fapt, un proces complex de reprezentare a emoțiilor și percepției noastre despre lumea în care trăim.

Rezultatele nu au întârziat nici ele să apară. Anul trecut am avut plăcerea de a lua locul 2 la primul meu concurs de fotografie, intitulat ”Fii Liber”, iar câteva luni mai târziu am organizat primul meu workshop pe această temă în cadrul companiei Centric IT Solutions România. Cele două evenimente au fost pentru mine o confirmare a faptului că mă aflu pe drumul cel bun și că urmează și mai multe în viitor.

Night Photography in Iasi – 2.01.2021 | Sorin Greu (@imsorin.cr2)

Fotografia a avut de-a lungul timpului un impact major asupra mea. Dacă acum trei ani nu m-aș fi văzut niciodată făcând asta, acum pot spune că decizia luată în august a fost una dintre cele mai bune de până acum.

În prezent, camera este nelipsită de lângă mine. De fiecare dată când plec undeva, poți fi sigur că o am în ghiozdan, pentru că niciodată nu poți ști când se ivește un moment oportun de a fotografia un peisaj splendid sau o mică felie din viața cotidiană.

Winter Night – 31.01.2021 | Sorin Greu (@imsorin.cr2)

Prin fotografie am descoperit, de asemenea, și foarte mulți oameni faini, cu care am putut împărtăși experiențe, cunoștințe și momente plăcute. Printre ei se numără și Emi, un fotograf de excepție și un om de nota 20. Doresc să-l menționez aici, deoarece merită din plin. O mare parte dintre cunoștințele mele sunt dobândite datorită lui, iar fără sprijinul și sfaturile sale nu aș fi fost fotograful pasionat de astăzi.

În concluzie, pot spune că fotografia reprezintă un mijloc excelent de a-mi pune creativitatea și cunoștințele la încercare. Fiecare loc în care mă aflu reprezintă adesea o oportunitate de a lua camera în mâini și a captura momente unice. Nu este ușor, de vreme ce necesită multă implicare și efort, dar la finalul zilei pot spune că merită din plin.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *