Povestea mea- Michelle Obama

Autorul Articolului: Cătălina Vasilache

”Povestea mea” este o carte pe care am terminat-o de citit de curând. Este una dintre puținele cărți care m-au făcut să simt emoția autoarei și să simt că fac și eu parte din viața ei.

”Povestea mea” prezintă  autobiografia lui Michelle Obama, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii, soția lui Barack Obama (fostul președinte al SUA), mama a două fete și, nu în ultimul rând, fondatoarea mai multor proiecte pentru sănătate și multe altele.

Cartea este împărțită în trei părți: ”Povestea mea”; ”Povestea noastră” și ”Povestea continuă”.

În prima parte, este prezentată perioada copilăriei, petrecută într-un mic cartier din Chicago, South Side. Aceasta povestește despre copilăria frumoasă și simplă pe care a avut-o, bucurându-se de micile vizite la prieteni și bunici, dar și despre greutățile pe care le-a înfruntat ca un copil afro-american și cum a reușit să facă față răutăților copiilor de aceeași vârstă cu ea.

Mai târziu, ea ajunge să fie studentă la Universitatea Princeton, unde, de asemenea, este pusă în fața mai multor încercări, dar aceasta reușește și termină facultatea, urmând ca mai târziu să fie angajată la Sidley&Austin, unde îl va cunoaște și pe Barack.

”Povestea noastră” cuprinde evoluția familiei prezidențiale, perioada din timpul campaniilor electorale și a celor 8 ani petrecuți la Casa Albă. Nici aceasta nu a fost o perioadă foarte ușoară pentru ea, deoarece  schimbările au fost majore, iar dificultățile pe care le-a întâlnit pe parcurs, ca femeie de culoare, nu au facut-o să renunțe, ci, dimpotrivă, i-au dat putere să meargă mai departe.

De-a lungul acestei perioade, Michelle, a căutat mereu metode de a se dezvolta și de a face ca rolul ei de Prima Doamnă a Americii să fie mult mai important decât pare, făcându-și auzită vocea. Ea este fondatoarea mai multor campanii bazate pe sănătate și educație, în cadrul cărora ea reușește să își atingă scopul și să motiveze milioane de tineri.

Pe langă cariera profesională, Michelle este mama a două fete: Sasha și Malia. Deși fetele și-au petrecut o parte din copilărie la Casa Albă, înconjurate de agenți de securitate, Michelle a încercat pe cât de mult posibil să le ofere o copilărie cât mai normală și fără prea multe restricții.

”Povestea continuă” surprinde în special parcursul profesional al lui Michelle, toate pregătirile pentru campanii, proiecte, discursuri și întâlniri oficiale. De asemenea este surprinsă și puțin din perioada de imediat după alegerile din 2017, când au fost nevoiți să părăsească Casa Albă.

La această carte, mi-a placut sinceritatea cu care a fost scrisă, Michelle arătând și partea mai puțin frumoasă și obositoare a campaniilor electorale și a vieții luxoase de la Casa Albă. A transmis emoțiile într-un mod foarte puternic, cartea având și unele capitole care m-au copleșit prin emoția lor.

Deși cartea mi s-a părut foarte reușită, oferind multe experiențe din care putem învăța, nenumăratele detalii politice nu m-au atras în mod deosebit.

Ceea ce admir la Michelle Obama este că nu a stat în umbra lui Barack, ea creându-și propria imagine și țeluri pe care să le atingă. În același timp, ea a fost alături de Barack, susținându-l în toate alegerile sale.

Prin cartea sa m-a motivat să continui să lupt pentru visul meu, să fiu perseverentă și să nu mă las doborâtă de critici.

”Povestea mea” este o carte care merită citită, pentru că prezintă multe detalii interesante din spatele camerelor și al agenților de securitate, și în același timp o carte care te motivează să continui să crești.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *