Autorul Articolului: Ciobanu Teodora, clasa a V-a A

Iași, 12 martie 2021

Stimată doamnă Erskine,

Doresc să vă mulțumesc, pentru că „Pasăre cântătoare’’, extraordinara dumneavoastră carte, m-a învățat atât de multe lucruri despre viață. Sunt mii de lucruri pentru care vreau să vă mulțumesc. Cuvintele dumneavoastră mi-au ajuns la suflet în fiecare clipă.

Vreau să vă spun că că m-ați ajutat să înțeleg lumea și altfel, prin mintea naivă a lui Caitlin. În unele părți din romanul dumneavoastră, mi-a venit să plâng, iar în altele să râd. Mi s-a părut fascinant cum ați pus în evidență orice detaliu despre Devon și pierderea acestuia! Mă bucur că Caitlin și tatăl ei au găsit „ÎMPĂCAREA’’. Orice cuvânt pe care-l citeam mă făcea să fiu din ce în ce mai aproape de mintea și inima lui Caitlin. M-am simțit foarte bine când am aflat că ea și tatăl său au terminat de făcut cufărul lui Devon.

Singurele culori pe care le folosea Caitlin erau alb și negru, dar abia la finalul cărții mi-am dat seama ce însemnau acestea pentru ea. Mi-am dat seama că ea, deși nu putea să înțeleaga emoțiile ca un copil de vârsta ei, putea să le simtă la fel ca ei. Ea exprimă aceste lucruri prin modul de a desena. De fiecare dată când citeam fraza „Ziua de când viața noastră s-a detrămat’’, încercam să o susțin pe biata fetiță sufletește și să-i dau încredere.

Am sute de întrebări pe care aș vrea să vi le pun, dar aș vrea să v-o adresez pe cea mai importantă: „Această carte incredibilă este inspirată din realitate? Și dacă da, cine este această Caitlin care a trecut peste orice problemă din viața ei și care a făcut tot efortul să se simtă bine după moartea inadmisibilă a fratelui său, Devon?” M-am gândit la această întrebare pentru că, atunci când citeam, mereu mă durea sufletul atunci văzând că fetița, naivă fiind, apăsa durerea tatălui său. De fiecare dată când ea povestea despre cum și-ar dori să se mai plimbe cu Devon, să meargă prin mall cu el și să-și cumpere haine noi, își făcea tatăl să plângă și să suspine.

Vă mulțumesc nespus de mult că v-ați putut rupe din prețiosul dumneavoastră timp și că ați ascultat opinia unui cititor! Sper că-mi veți putea răspunde la întrebările pe care le am!

Cu multă apreciere,

                            Ciobanu Teodora      

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *