Tărâmul magic

Autorul Articolului: Bianca Asiei, clasa a 8-a A

Copilăria este un tărâm magic.Nu știm unde și când începe și nu știm când și unde se termină. Copilăria este singurul moment al vieții în care trăim totul cu maximă intensitate. În care râdem și plângem în aceeași zi, în care ne supărăm și iertăm în câteva secunde, în care suntem singuri și totodată cu toată lumea. Copilăria este cu siguranță cea mai dulce parte a vieții. Primele prietenii, primele jocuri învățate, primele experiențe pe care le avem atât față de școală, cât și în ceea ce privește relațiile cu semenii sunt cele pe care le experimentăm în copilărie.

Cu fiecare paragraf din Amintiri din copilărie sau prin alte texte despre copilărie, jocurile și poveștile ei, ne lăsăm transportați înapoi în primii ani din viață, alături de părinți, bunici, prieteni și parfumul casei părintești. Copilăria este o frumoasă floare, care trebuie îngrijită şi protejată de pericolele din afară, aşa precum o fac părinţii pentru copiii lor, alintându-i şi ferindu-i de pericolele şi obstacolele ce le stau în cale. Toți, sau cei mai mulți dintre noi, simțim nevoia să le mulțumim părinților noștri, pentru că ne-au dat viața, pentru că ne-au îngrijit și ocrotit, ne-au educat și iubit cum au știut mai bine. Cei mai mulți ne simțim datori pentru sacrificiile lor și simțim în adâncul sufletelor noastre o profundă și veșnică recunoștință.

După spusele bunicii, cândva copilărie însemna să mănânci căpșuni cu toată fața, în grădina bunicii, astăzi nu ai voie, căci petele de pe haine se scot greu, unele rămân în țesătură. Cândva alergai desculț pe ulițele de la țară, în vacanța de vară, până făceai bătături, iar spinul din tălpi îl scotea tot bunica cu acul, astăzi mergi în tabără, căci acolo e disciplină. Cândva aruncai o felie de pâine în găleata cu apă, după care o tăvăleai prin zahăr și fugeai din nou la joacă, astăzi în meniu e sushi, pizza, iar mâncarea de la McDonalds e regină în casă. Cândva practicarea sportului în rândul copiilor nu era o problemă, căci nu îi țineai nici legați în casă, astăzi specialiștii trag alarma: tot mai mulți copiii sunt obezi.

Asta nu înseamnă că vremurile de azi nu sunt frumoase, sunt pur și simplu diferite. Și generația aceasta e fericită și se joacă, dar în alt stil. Probabil și copiii de acum îşi vor aminti cu nostalgie peste 20-30 de ani cum se jucau ei pe calculator cât e ziua de lungă. Poate și ei se vor mira de generațiile de copii viitoare care probabil vor avea holograme în loc de păpuși și roboți sau cine știe cu ce alte invenții amuzante se vor juca.Timpul nu stă în loc și aduce schimbarea cu fiecare secundă ce trece. E necruțător în felul său, dar măcar ne lasă amintirile frumoase.

A fi copil înseamnă a lua tot de la această perioadă a vieţii, a alege calea spre fericire şi o viaţă mai bună, deoarece bucuria şi fericirea adevărată sunt lucruri într-adevăr preţioase, ce nu se cumpără şi nici nu se vând, și care pot fi regăsite doar în inimă, fiindcă stă în puterea ta să indici calea spre o viaţă mai puţin primejdioasă, o viaţă fericită și indiferent de cât de mari am fi trebuie să ai acolo în suflet o părticică care rostește mereu cuvântul COPILĂRIE!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *