The Pursuit of Happyness

Autorul Articolului: Miruna Bejnariu

The Pursuit of Happyness este un film încântător despre realizări aproape imposibile și despre puterea spiritului uman. Acest film m-a ținut cu sufletul la gură de la început până la sfârșit, descoperind că această poveste înălțătoare a perseverenței și drumul dificil către atingerea adevăratei fericiri este relatată într-un mod impresionant de coeziv și ingenios.

Bazat pe o poveste adevărată, acest film povestește viața lui Chris Gardner, un vânzător de scanere de densitate osoasă cu dificultăți financiare din San Francisco. Între vânzările sale care erau în scădere, acesta trebuia să-și trimită copilul de cinci ani, pe nume Christopher, la grădiniță și să aibă grijă de facturile și chiria aparent nesfârșite, fiind cu mult peste pragul sărăciei. Orice șansă de a avea o viață fericită părea inutilă pentru Chris. În mersul său zilnic de la serviciu, Chris întâlnea clădirea bursieră și idolatriza imediat fericirea și bogăția bursierilor prosperi și tânjea după acel tip de fericire autentică.

Având puțin succes în domeniul său, Gardner decide cu îndrăzneală că trebuie să urmeze o carieră pe piața de valori. În mod miraculos, inițiativa sa persistentă atrage atenția angajaților ai firmei Dean Witter Reynolds.

Chris reușește să-i impresioneze cu inteligența sa, în ciuda lipsei de experiență și a faptului că acesta venise la interviu în haine de lucru acoperite cu vopsea. Gardner începe apoi un stagiu neplatit, extrem de râvnit și extrem de competitiv, la firma de brokeraj. În cele din urmă, nu reușește să țină pasul cu chiria și cade în datorii, astfel fiind abandonat de soție și evacuat din apartamentul său.Restul filmului detaliază munca neîncetată a lui Gardner în timp ce trăia ca un tată muncitor fără adăpost. El trebuie să jongleze între stagiul său de la firmă, îngrijirea și creșterea lui Christopher și găsirea unui loc într-unul dintre  centrele de adăpost pentru persoanele fără casă.

The Pursuit of Happyness este cu adevărat un film autentic, care provoacă emoții și care dă un puternic sentiment de empatie și conexiune în spectatorul său.În ciuda incertitudinii mele inițiale cu privire la alegerea filmului, fiind dezinteresată față de piața de valori, consider că acest film este adecvat pentru toate genurile de public și este cu adevărat remarcabil.

În afară de povestea emoționantă,jocul actorilor din The Pursuit of Happyness este impecabil. Will Smith oferă o performanță excepțională și înfățișează perfect caracterul lui Chris Gardner. Smith interpretează cu o pasiune intensă și se integrează în personajul său, ceea ce este fascinant de urmărit. Jaden, fiul său, oferă, de asemenea, o performanță de înaltă calitate, una care este impresionantă la o vârstă atât de fragedă.Am constatat că legătura lor încântătoare a contribuit la senzația caldă și pozitivă a filmului.

Un aspect la fel de semnificativ al filmului este natura sa incontestabil realistă. Este ușor să empatizezi cu familia Gardner care se zbate să iasă din sărăcie  și să-ți imaginezi propria familie în aceeași poziție. Atrocitățile lipsei de adăpost și a sărăciei sunt descrise cu sinceritate, într-un mod care m-a afectat profund. Filmul reușește să deschidă ochii privitorului, făcând orice persoană care îl vizionează să fie recunoscătoare pentru viața și familia pe care le are.

În concluzie, aș recomanda The Pursuit of Happyness regizat de Gabriele Muccino oricărei persoane care caută un film autentic și încurajator. Nimic nu este mai emoționant decât o poveste de succes sinceră, despre un tată care luptă pentru fericirea familiei sale.

Sursa Imaginii: uk.newonnetflix.info

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *