Timpul…

Autorul Articolului: Roxana Crețu

Știu că pare clișeic, dar…Viața este scurtă, iar timpul tău este limitat!  Aceasta este o propoziție pe care poate nu o conștientizăm și poate că nu o luăm ca atare. Doar în momentul în care ”iți trece viața prin fața ochilor”, realizezi cât e de important să te simți împlinit cu tine însuți și să nu ai regrete.

Lângă  birou, am notat pe un post-it un citat, mai bine spus o replică a unui personaj preferat dintr-un serial, care spune așa:  ” Because in the end, when you lose somebody, every candle, every prayer is not gonna make up for the fact that the only thing that you have left  is a hole in your life where that somebody that you cared about used to be”. Recunosc că mereu când îl citesc mă emoționez și îmi aduc aminte cât de important este să te bucuri de viață până în ultimul moment. Subliniază faptul că aceasta este frumoasă, dar nu fără suferință, iar durerea e prețul ei. Așa știm că trăim! Pe când  moartea aduce liniștea… Astfel, noi trebuie să uităm de dureri și să fim liberi!

Cineva m-a întrebat odată…”Ce ai face dacă ai afla că mai ai de trait doar 60 de secunde? Ai avea vreun regret? Ți-ai fi dorit să fi facut ceva diferit?… Și eu i-am raspuns DA!

Chiar dacă această întrebare este înfricoșătoare, este important să ne-o punem, pentru că nu poți să ajungi la final, oricare ar fi el, și să regreți că nu ți-ai îndeplinit acel vis, să nu-i fi spus acelei persoane că o iubești, să nu fi călătorit în acea țară la care visezi,  să nu fi făcut acel lucru de care iți este frică. Nu vrei să ai niciun regret, nu-i așa? Viața este scurtă! Așa că oprește-te să o irosești pretinzând că ești altcineva, oprește-te să fii speriat și să nu o trăiești  la maxim, pentru că, dacă ai mai avea doar 60 de secunde să te bucuri de ea, nu mai este cale de întoarcere…

Până acum am vorbit numai de faptul că e important să ”Live your life”, cum s-ar spune, dar este așa de ușor? Ei bine, răspunsul este nu. Mulți dintre noi trăim ancorați în trecut și ne punem speranțele în viitor, alegem să ignoram prezentul, mărturisind că nu avem timp de el.  Astfel, putem afirma că, pentru a fi bine cu prezentul, trebuie să facem pace cu trecutul. Această frază poate că nu are sens, dar este important să reținem că trebuie să dăm uitării faptele deja întâmplate și  să începem să trăim clipa, acel ”Carpe Diem”. Însă, nici nu putem spune că fiecare zi va fi bună, dar este ceva bun în fiecare zi, te asigur!

Acestea fiind spuse, trebuie să ne bucurăm de prezent,  fără să ne facem griji pentru viitor sau să dezgropăm trecutul. Spune persoanelor dragi din viața ta cât de mult ții la ele și cere-ți scuze dacă ai greșit cuiva! Fă-ți bretonul ăla sau vopsește-ți părul în culori nebune! Încearcă acea rețetă de pe Instagram, chiar dacă ți-e frică ca nu o să-ți iasă! Și cel mai important… distrează-te cât mai mult, făcând ceea ce iți place!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *