Vacanța de vară în zece sfaturi

Autorul Articolului: Nadine Elena Hriscu, clasa a 6-a C

Vacanța de vară este un prilej de bucurie si entuziasm pentru toți copiii. Când vine vorba de vacanță, ne gândim la mai multe ore de somn, timp liber, stat afară aproape toată ziua, excursii etc. Singurele lucruri de care nu vrem să auzim sunt temele si lecțiile. După un an întreg de școală, noi considerăm că pe timpul vacanței nu ne mai trebuie nimic legat de ea. Acest lucru este FALS! Tot ce am acumulat in timpul anului școlar se poate pierde, bineînțeles nu în totalitate, dar într-o mare măsură, în doar trei luni de vacanță. Pentru ca acest lucru să rămână doar o simplă posibilitate, vă voi lăsa mai jos câteva sfaturi despre gestionarea timpului în vacanță într-un mod cât mai corect si eficient.

Voi începe cu primul „eveniment” al zilei, trezitul. Pentru mulți dintre noi este partea cea mai grea si urâtă din zi, dar nu și pe timpul vacanței. Acesta poate avea loc la ora 8 dimineața pentru matinali sau la ora 10, poate chiar 11 pentru somnoroși, dar in ambele cazuri nu se compară cu ora 6, ca în timpul școlii. Indiferent de ora la care vă treziți, este foarte important să nu mai zăboviți foarte mult in pat ( pe telefon) pentru ca aceasta vă va îngreuna mult ridicarea în picioare.

Al doilea cel mai important pas al zilei este micul dejun. Acesta trebuie sa fie cât mai usor și nu foarte greoi. Micul dejun ne dă putere pentru toata ziua și, evident, energie. Imediat după ce savurați din plin prima masă a zilei, sfatul meu ar fi sa citiți ceva sau să scrieți, câtuși de puțin, deoarece dimineața avem capul limpede și suntem relaxați și atunci ne concentrăm cel mai bine.

După micul nostru timp acordat lecturii, consider ca este ideal să ieșim afară. Indiferent ca este vorba de o excursie sau de o simplă plimbare.

După mica noastră pauză, vom lua prânzul. Prânzul este o masă importantă care nu ține neapărat de foame, dar este necesară. Indicat după ar fi să dormim o oră sau pur si simplu să stăm in pat. Putem viziona un film și să ronțăim ceva. Putem alege această mică gustare. Fie una sănătoasa, fie una mai puțin (chipsuri, pufuleți etc.).  Ele nu ne afectează dacă le consumăm cu măsură. După ce ne-am odihnit, ar fi bine dacă am  face puțin sport. Aici mă refer la yoga sau fitness, fiecare după preferințe si puteri.

Cina este ultima masă din zi. Aceasta bineînțeles că nu trebuie sa fie foarte grea. Puteți opta pentru un fruct, o masă ușoară.

Ca desert ( doar dacă este cazul) puteți opta pentru un ceai sau un suc.

După cină, până la ora de culcare, care, apropo, nu trebuie sa depășească ora 23, puteți alege o emisiune de familie sau să ieșiți afara sa admirați stelele. Și, normal, să citiți câteva pagini!

Alte 10 activități cu care le puteți înlocui pe cele exemplificate de mine mai sus sau pe care să le faceți in altă zi.

1. Plimbare în parc!

O scurtă plimbare în parc cu cățelul (dacă aveți) sau cu familia.

2. Vizitați un muzeu!

Vizitarea unui muzeu vă va ocupa timpul într-un mod plăcut si totodată distractiv, prin care puteți afla multe alte lucruri noi.

3. Organizați o petrecere!

Vă puteți suna cei mai buni prieteni sau colegi si îi puteți invita la o seara de film ( sau orice altă tematică).

4. Gătiți in familie!

Pentru că este un sezon călduros, puteți sa faceți înghețată de casă împreuna cei dragi

5. Experimente!

Vă puteți face chiar la voi acasă un mic laborator științific pentru experimente.

6. Lucru manual!

Puteți să realizați căsuțe pentru păsărele și apoi să le desenați.( pentru băieți) sau să vă ocupați de recondiționarea hainelor care nu vă mai plac.( pentru fete)

7. Decorarea camerei!

Pe timpul verii vă puteți transforma camera într-o adevărată capodoperă. Sau puteți sa puneți tablouri, desene etc.

8. O seară sub cerul liber!

Puteți să montați un cort chiar in curtea bunicilor sau în propria curte. Și până vă vine somnul să vă uitați la stele și să puneți muzică.

9. Puzzle!

Să încercați diferite jocuri, fie de unul singur, care săvă pună mintea la încercare sau un joc  cu prietenii.

10. O seară de jocuri in familie!

Căutați diferite jocuri si vă distrați în familie.

Sper ca v-au plăcut sugestiile/ideile mele de gestionarea timpului in vacanță și că poate pe unele le și veți folosi. Vacanță plăcută!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *