Viața este un dar

Autorul Articolului: Bianca Asiei, clasa a 8-a A

Viaţa este un dar, chiar dacă este misterioasă. Viaţa este bucurie şi iubire, chiar dacă este probată prin întristare şi ură. Viaţa este energie şi voinţă, cu toate că este absorbită uneori de apatie şi amânare.  Viaţa este plină de provocări pe care trebuie să le selectăm cu mare atenţie, pentru că ne pot determina destinul.

,,Dacă iubești viața și viața te va iubi pe tine.”– Arthur Rubinstein.Meditând asupra acestui citat, asupra evenimentelor frumoase ce au avut loc în viaţă,mi-am dat seama că nimic în lumea aceeasta nu este mai frumos ca viaţa așa că am zis să vă împărtășesc câteva lecții pe care le-am învățat pe parcursul vieții și care merită știute:

1.Majoritatea oamenilor își petrec întreaga viață căutând fericirea în ceva sau în cineva. Însă  adevărul este că  fericirea nu trăiește la un colț de stradă. Fericirea trăiește în inima ta. 

2.Trăiește în prezent. Ziua de ieri deja s-a întâmplat și nu ai certitudine cu privire la ce se va întâmpla mâine.

3.Când totul merge pe dos, singurul lucru care te mai poate salva este râsul. Dar un râs adevărat, din tot sufletul.

4.Când te uiți în oglindă, iubește cu tot sufletul ceea ce vezi.

5.Scapă de dorința de a arăta cu degetul și  de a judeca oamenii. Fiecare persoană  are un drum în viață, fiecare persoană are în spate o poveste pe care nimeni nu o știe.

6.Orice problemă are o rezolvare. Depinde doar de tine dacă reușești să o găsești sau nu.

7.Ești puternic/ă chiar și atunci când simți că nu mai poți. De fiecare dată când ești pe cale să renunți mai poți puțin. Ai trecut prin atât de multe, nu are rost să  te dai bătut/ă.

8.Momentul perfect nu există. Tu îl creezi.

9.Singura persoană pe care trebuie să o impresionezi ești chiar tu însuți.

10.Să nu-ți fie teamă de schimbare, inclusiv de bătrânețe. Totul se schimbă, însă cel mai important este cum reacționezi la schimbări.

Viața nu este făcută pentru momente mediocre. Viața nu este făcută ca tu să  stagnezi, să faci același lucru iar și iar și iar. Viața nu este făcută pentru a pierde timpul dintre fiecare răsărit și fiecare apus de soare.

Viața este făcută pentru a fi traită.

Viața înseamnă învățare. Viața înseamnă sentimente. Viața înseamnă să faci greșeli, însă să  înveți din ele. Viața înseamnă să  trăiești așa cum își dorește sufletul tău.

Ne învață sublim Nicolae Iorga:

,, Pierzi în viață ani și la moarte cerșești o clipă” care,prezintă într-o propoziție cât de important este să trăiești viața. Este o diferență între a supraviețui și a trăi.

Voi încheia acest articol spunând doar că deși viața nu ne oferă darurile mult visate… adevăratul dar e viața însăși.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *