Seara Simona Prilogan şi a Visărilor dintre castani

Pe Simona Prilogan am cunoscut-o deja (Simona Prilogan – Visările dintre castani): s-a născut la Hunedoara, iar acum trăieşte în Londra. A debutat în 1998 în cotidianul hunedorean Cuvântul liber, publică poezie în mai multereviste din ţară şi a câştigat premiul presei la Festivalul Internaţional Lucian Blaga – Sebeş. Din 2017 scrie pentru Webcultura (România), iar din 2018 pentru Spillwords Press NYC (SUA). În 2018 a publicat la Lulu Press (SUA) două volume de poezie şi proză scrurtă: Ochi de poveste (română) şi Windows to The Blue (engleză). O parte din creaţiile sale literare sunt incluse în şase antologii de poezie din SUA, în trei antologii din Marea Britanie şi două antologii de poezie şi proză scurtă din România.

Pentru că Simona face foarte multe pe plan literar şi pentru că anul aceste a debutat la editura Siono cu volumul de poezii ‘Visările dintre castani’, i-am dedicat o seară specială, astfel încât cititorii săi să poată afla mai multe despre ea: când a început să scrie ?, ce o inspiră ?, ce impact are scrisul asupra vieţii sale şi cum se împacă acesta cu emigrarea ?, cum a apărut volumul de poezii ‘Visările dintre castani’ ? şi ce proiecte are ?

Toate acestea le puteţi afla urmărind-o pe Simona în filmuleţul ‘Simona Prilogan, autoarea volumului de poezii ‘Visările dintre castani’ (2021)

Articole asemănătoare

Ploi de mai

Speranța-mbrățișează vântul,Sub ceruri ape-și prind mirareCând ploaia îmi sărută gândul. În coruri stele-și prind colindulLuminii, în nuanțe-n careSperanța-mbrățișează vântul. Din nori cerești îmi scot cuvântulIar…

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *