Artă, pictură, artă, viață

M-am îndrăgostit de culori și pensule, așa cum fiecare dintre noi se îndrăgostește de anumite lucruri sau de cineva. Am pornit ușor să le descopăr, fără a gândi ce mistere se pot ascunde în spatele lor. Și vai, câtă încântare, de un galben-acid, de un verde-scheele, de un vermilion sau un albastru electric! Zici că ai căzut de pe un turn înalt, iar în zbor cineva te-a binecuvântat cu o baghetă magică. Genial!

Dar cum poate fi oare altfel când omul este pasionat de ceea ce face? Nicicum! A ști ce iubești să faci este deja un progres irevocabil. A ști ce îți aduce zâmbetul, ce te detașează de problemele cotidiene, de rutina zilnică, de gândurile la privirea încruntată a vânzătoarei de la gheretă reprezintă mai mult decât un îndemn la veșnicie. Reprezintă o regăsire, o chemare a eului propriu.

Asta sunt și eu, un colecționar de idei și pigmenți pentru operele mele.

Astăzi vorbim despre acuarelă, cea pe care toți măcar o dată în viață am încercat să o întindem pe foaie. Această tehnică este singura care ne permite să executăm o lucrare în timp relativ restrâns, deoarece timpul de uscare în comparație cu vopselele pe bază de ulei sau acrilice este mai redus. În plus, durata de viață a unei picturi în acuarelă executată pe o foaie de calitate este și ea durabilă!

Nu ezitați, desenați, amestecați, comasați-vă cu farmecul naturii și a obiectelor care vă înconjoară! 

FOTO: Cristina Stanciuc
FOTO: Cristina Stanciuc
FOTO: Cristina Stanciuc

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *