Experiență…

Recent, ,,călătorind” în spațiul virtual, atenția mi-a fost captată de un filmuleț în care doamnă Maia Sandu îndemna tânăra generație să-i scrie o scrisoare.

Fiind foarte entuziasmată, dar în același timp și emoționată am purces la scrierea scrisorii, având deja câteva subiecte bine punctate.

Mă simțeam în largul meu deoarece în scrisoare trebuia să înșirăm numele autorilor preferați, titlul cărților ce ne-au marcat, într-un cuvânt tot ce ne leagă  de tărâmul magic al literaturii.

Nu am stat prea mult pe gânduri și într-o seară când, negura cerului a acoperit cu liniște sătucul meu, am luat o foaie și am început să îmi depăn toate amintirile legate  de sora mea veșnică – cartea.

Nu am uitat nici de scriitorii, poeții care mi-au dat cheia de acces pe tărâmul înțelepciunii.

Am scris totul cu o deosebită plăcere și ușurință, pentru că acest compartiment alcătuiește o parte din mine, o parte din sufletul meu, o parte din visele mele. Aveam atâtea de spus, încât inima mea se scălda generos în căldură, inspirație, fericire și pulsa ritmic la fiecare cuvânt.

Am scris tot ce doream și aveam de spus, referitor la acest subiect. Scriind ultmile enunțuri în minte a exaltat replica: ,, Am reușit să îndeplinesc și acest lucru”. Am fost nespus de entuziasmată și cuprinsă de fiorul nerăbdării de a primi un răspuns.

În ziua următare scrisoare deja își luase zborul spre destinație.

Peste o perioadă, într-o după amiază, am primit un apel telefonic de la mama. Mă aflam în drum spre casă, când vocea melodioasă a mamei m-a anunțat că am primit un răspuns de la Președintele Republicii Moldova, doamnă Maia Sandu.

Ajunsă acasă  am citit încet, încet cuvânt în cuvânt, deși bucuria întrecuse orice limite și faptul de a sta liniștită și calmă, practic era imposibil. Am recitit de câteva ori și am depistat multe preferințe literare comune.

A fost o experiență de neuitat!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *