Răspuns pentru un prieten

Uneori, prietenia înseamnă să te descoperi pe tine însuți, să-ți faci o autoanaliză și să conștientizezi ce ți-a oferit viața până la momentul în care ai ajuns. 

M-a rugat acum câteva zile un prieten să-i răspund la o întrebare, aparent, simplă, dar care m-a provocat și m-a făcut să pun la îndoială răspunsul pe care l-am oferit la momentul respectiv. Întrebarea a sunat în felul următor : ,, Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în 2020?”. Atunci, pe moment,  am dat un răspuns desfășurat și nu sunt sigur dacă mi-a înțeles mesajul. Răspunsul meu a fost următorul: ,, Anul 2020 a fost unul dificil pentru toată lumea. Pentru mine personal, a fost anul noilor încercări și al noilor experiențe. În acest an am învățat să prețuiesc mai mult unele lucruri cărora nu le acordam mare atenție. Am învățat să am mai multă grijă de mine și de sănătatea mea. În același timp, în 2020 am avut pentru prima dată ocazia să-mi acord votul de încredere pentru unul din candidații la alegerile prezidențiale. Astfel, am reușit să gândesc critic și să fac alegerea independent și neinfluențat de nimeni.”

  Acum, cu siguranță, aș da un alt răspuns, dar mesajul ar fi același – în 2020 am învățat să iubesc viața.

Articole asemănătoare

Răscoapte doruri printre foi

În noi vuiesc, În miez de noapte, Răscoapte doruri de imens Cu tine, Viaţa-i complicată, Dar fără tineN-are sens. Rătăcitoare jumătăţi, Suntem un strigăt mutual Al uneia Şi-aceleiaşi vieţi Într-un decor autumnal.  Şi nimenea Va bănui Că eşti…

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *