Trebuie tinerii să se implice în politică?

   Trăim cu speranța la ziua de mâine, trăim cu gândul că viitorul va fi mai luminos și ne vom bucura de un stat prosper cu perspectivă . Oare cât mai e posibil să trăim alarmați și bântuiți de sentimentul dezămăgirii față de propria țară? Oare cui va rămâne această țară dacă vom pleca cu toții fără a ne mai întoarce? Riscăm să rămânem fără oameni competenți și capabili de a conduce și cine, atunci, dacă nu noi, poporul, trebuie să decidem viitorul statului?

   Pe 1 noiembrie 2020 am participat pentru prima dată la alegeri și pentru întâia oară mi-am acordat votul de încredere. Am așteptat cu nerăbdare acest an ca să-mi pot exprima dreptul la vot și, în sfârșit, am avut posibilitatea să o fac. De ce sunt onorat? Sunt onorat, deoarece cred că votul meu contează, cred în puterea votului meu și consider că alegerea mea poate aduce schimbare în țară.

   Dragi tineri, cred că suntem generația care poate trasa viitorul țării. Deseori aud de la tineri că nu-și concep viitorul acasă, fiindcă nu se pot realiza aici și că nimeni nu le oferă această șansă. Eu sunt de părere că șansa se oferă tuturor, inclusiv nouă tinerilor, însă nu toți dintre noi știm să profităm de ea. Cum să-ți imaginezi să trăiești viitorul într-un stat, dacă nu te implici deloc ca cetățean și lași pe seama altora să decidă în locul tău destinul țării, inclusiv propriul destin? Noi, tinerii, privim viața diferit de cum o privesc predecesorii noștri, noi suntem mai aproape de realitate, percepem altfel lucrurile și nu cred că ne dorim să trăim aceeași poveste de viață.

   De aceea, îndemn toți tinerii să se implice în viața politică a țării, fiindcă politica este peste tot, în toate domeniile de activitate, fără politică un stat nu poate exista. Trebuie să participăm la vot și să demonstrăm că țara are viitor, iar acesta este în mâinile noii generații. Mă simt incomod să aud că rata de participare a tinerilor la vot este joasă, de exemplu, în 2019 la alegerile locale, mai puțin de 7 % dintre tineri au participat la vot. Pe mine posibilitatea de a vota mă face să mă simt important și susțin în continuare ideea că votul fiecăruia dintre noi poate contribui la schimbarea zilei de mâine. Cu siguranță, mulți vor gândi că un singur vot nu schimbă nimic, însă nu e de loc așa, un singur vot poate fi decisiv : în 1776, cu un singur vot diferenţă, limba oficială în America a devenit engleza, în loc de germană; în 1876 doar un singur vot în plus l-a adus pe Rutherford Hayes în funcţia de Preşedinte al SUA; în 1876, doar un singur vot a decis soarta regimului constituţional din Franţa, unde a fost lichidată monarhia şi instituită Republica.

                                                           Simte-te important, ieși la vot!

Articole asemănătoare

Răscoapte doruri printre foi

În noi vuiesc, În miez de noapte, Răscoapte doruri de imens Cu tine, Viaţa-i complicată, Dar fără tineN-are sens. Rătăcitoare jumătăţi, Suntem un strigăt mutual Al uneia Şi-aceleiaşi vieţi Într-un decor autumnal.  Şi nimenea Va bănui Că eşti…

La vatra neamului

Cânta cu foc O fată la vioarăȘi fulgii dansatori îşi anunțauO nouă  locuință sclipitoareÎntr-un colind Ce nunta și-o juca. Amorezați De  muzicalitate,Și de bătaia inimii supuși,Își redescopereau identiatea –Nu…

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *