Vasilisk Donica: Logos

Noaptea, timp în care sufletul e-ntors pe dos!

Nu spune că eşti singur, când apa sună viaţă!

Când de fapt realizezi că ai pierdut o jumătate din tine, din timpul rezervat călătorie tale pe pământ, nu-ți pare că-ți strigă singurătatea prin suflet și-ți urlă delirul nebun prin obloane?

Logos

La început a fost cuvântul

Și toate numai cu cuvântul le-a făcut…

Doar omul a fost modelat cu mâinile din lut.

I-a suflat prea Bunu-n față și cu viață l-a umplut.

Punând în gura lui cuvântul

Și cugetul i l-a-ntocmit …

Iar lutul a vorbit – minune!

În bucuria mare ce-o avea, nu judeca

Și astfel a fost amăgit…

Păcatul astfel a-ncolțit…

Și a rămas doar cu cuvântul

Umil cerșind la Creator iertarea…

…da, la început a fost cuvântul…

Tot cu cuvântul la sfârșit va judeca

Și oile de capre va desparte…

Ai grijă, Meștere, de ,,opera cea mai de preț” a Ta!

CV literar

NUME: Donica

PRENUME: Vasilisk (Vasile)

DATA NAȘTERII: 15.12.1985

LOCUL NAȘTERII: Republica Moldova, r. Orhei, s. Zahoreni

STUDII:

Colegiul Pedagogic ,,Vasile Lupu’’ din or. Orhei, 2007;

Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul în or. Chișinău, licențiat în științe ale educației, filologie, 2009;

Universitatea de Stat din Moldova, masterand în științe umanistice, Istoria și cultura religiilor, 2018.

APARIȚII:

Postări online în mai multe grupuri literare. Publicații în reviste și ziare tipărite și online: Ziarul ,,Literatura și arta’’, Revista Uniunii Scriitorilor de Limba Română ,,Poduri de Dor’’, Revista ,,Regal Literar’’, Ziarul ,,Cuvântul.md”, Reviste – ,,Poeții noștrii”, ,,LUCEAFĂRUL DIN VALE’’, ,,Poezii pentru sufletul meu”, ,,Literatura pe tocuri”, Portalul ortodox ,,Doxologia.ro”.

Publicații în Antologia ”LITERATURA POPOARELOR DE IERI, DE AZI ȘI DE M INE” și în DICŢIONARUL – WORLD POETS ASSOCIATION din cadrul WORLD LITERATURE ACADEMY.

Opinii personale:

Sunt OMUL cu suflet deschis!

Consider că scrisul trebuie să mă reprezinte pe mine, OMUL, fiind ca o carte de vizită deschisă spre citire ,,Scriu așa cum viețuiesc./Scriu tot și toate ce gândesc:/Metamorfoze, plumb, morminte…/Mi-e sufletul altar de cuvinte.’’(Suflet pe altar)

Mă grăbesc, astfel, să aduc în ceea ce scriu marea existență, doar așa pot tatua iubirea de om, viață, Dumnezeu. Încerc a grăbi clipele pline de lumina vieții, până-n în zori de zi! Mă grăbesc să scriu din dragoste, din plăcere. Lucrurile se nasc când e momentul, iar un moment potrivit este întotdeauna!

Îmi place să scriu. Asta iubesc să fac. Asta fac, de fapt. Scriu… Culeg crâmpeie din mine, din sufletul meu, din universul care mă cuprinde şi le înșir pe foaie. Acest dans al literilor la lumina lumânării este unul vrăjit, tăinuit în locul a celor mai frumoase sentimente şi emoţii, devenind o parte din ele, din visele mele în care se ascund: iubirea, dorul, tristeţea… Scrierile mele sunt lăuntricul gândurilor mele. Trăirile din sufletului meu. Rupturi de dor, de viață, de libertate… Emoţii… Doar emoții, pe care le-am adunat în cuvinte. Scriu, pentru că aşa simt, iar eu fac mereu ce simt, fiindcă trăirile contează-n viața mea.

APRECIERI:

,,Sunt cutremurată, din primele pagini, ești un maestru nativ al prozei creștine și ai o mare misiune – cea de a face exact ceea ce faci, ești mare scriitor!!! Mă felicit pentru că te-am descoperit și pentru responsabilitatea de a te ajuta. Este calea ta, ai și arta detaliului poetic, ca la Druță. Felicitări, ești cutremurător de plin de Har!!! (Diana Ciugureanu)

,,Sper să vă publicați gândurile poetizate. Merită. Aveți o bună scriitură poetică, e păcat să nu-și găsească locul de casă- în carte.’’ (Lucian Dumbravă)

,, Este un mare potențial și profunzime, vă încurajez să scrieți!‘’ (Claudiu Liviu Onișoară)

,,Scrii foarte frumos, îmi place! Superb tablou liric! Poezii de pus în ramă!’’ (Trandafir Sîmpetru)

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *