„Manifestul” fericirii

      Viețuim într-o societate în care totul este pus pe seama banilor. Nu ești fericit decât dacă ai bani, locul de muncă dorit și facultatea pe care o urmăm trebuie să fie într-un domeniu despre care știm că „se plătește bine”, iar validarea familiei ține, în cele mai multe cazuri, de profesia pe care o ai. Dar cu celelalte lucruri, cu sufletul nostru, cum rămâne? Prin acest „manifest” îmi propun să arăt lumii o nouă cale de a trăi.

      Dar ce înseamnă, cu adevărat, să trăiești? Înseamnă să te bucuri de orice moment, de orice clipă cu fiecare fibră din ființa ta. Bineînțeles, în realitate lucrurile sunt mult mai complicate de atât, fiecare dintre noi având și momentele noastre proaste. Făcând abstracție de acestea, uitați câteva sugestii care, luate în considerare, ne-ar putea îmbunătăți cu mult societatea.

      Dansați și cântați, cât de mult puteți, pe niște melodii care chiar să vă miște sufletul, singuri în cameră sau în fața unei oglinzi sau a unei audiențe. Nu contează dacă aveți talent sau nu, ceea ce contează e sentimentul pe care îl aveți în momentul în care faceți aceste lucruri. Pictați, desenați. Faceți fotografii. Captivați momente, întrucât ele nu se vor mai reîntoarce. Mirosiți o floare. Zâmbiți la oamenii care trec pe lângă voi, indiferent de cât de morocănoși par a fi, mai ales când par a fi ursuzi. Citiți o carte, o poezie sau mergeți la cinema sau teatru. Mângâiați un animal de fiecare dată când vedeți unul. Depuneți efortul de a-i face și pe ceilalți fericiți, și veți vedea că fericirea voastră va veni și ea de la sine, dar nu uitați să vă prioritizați pe voi înșivă, întrucât voi sunteți cele mai importante persoane din propria viață. Învățați o limbă nouă, sau ceva despre o cultură complet diferită de a voastră. Călătoriți mult. Îmbrățișați arta și toate lucrurile „frumoase” despre care se spune că nu aduc niciun beneficiu decât acela de a fi plăcute din punct de vedere estetic, chiar dacă nu înțelegeți cu exactitate mesajul ascuns din spatele unui tablou, spre exemplu, pentru că arta nu trebuie înțeleasă, ci simțită. Râdeți. Mult și tare, bătând din palme, sau încet, până nu mai puteți respira. Zâmbiți. Priviți luna și stelele și admirați culorile apusului și răsăritului. Găsiți acel ceva care chiar vă face să simțiți că respirați cu adevărat și nu îl lăsați să vă scape.

       Și, nu în ultimul rând, trăiți. Trăiți ca și cum ziua de mâine nu va mai exista. Fiți cea mai bună versiune a voastră, încercați să deveniți din ce în ce mai buni și înțelegători pe zi ce trece. Aveți încredere în cei la care țineți, visați, puneți-vă dorințe atunci când vedeți o stea căzătoare, sau când suflați în lumânări, căutați trifoi cu patru foi, râdeți, glumiți și zâmbiți, iubiți cu tot ceea ce sunteți, ați fost și veți fi. Doar… Trăiți.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *