Răvaș de preț pentru femeie

Ne aflăm în luna martie, lună asociată cu imaginea femeii, iar de aceea aș vrea să vă împărtășesc câteva gânduri cu privire la importanța și statutul femeii în societate de-a lungul timpului.

S-ar putea spune că este un subiect mult prea mediatizat, însă totuși, cred că atât prezența cât și lipsa femeii în societate are o mare importanță, și poate afecta la rândul ei modul de viață și de gândire al oamenilor.

În zilele noastre, femeia are libertatea și posibilitatea de a-și alege o meserie și un stil de viață pe care îl consideră sănătos și bun pentru ea, însă dacă ne întoarcem în timp, putem constata faptul că libertatea și gândirea femeii erau îngrădite de anumite principii și valori învechite iar vocea acesteia conta foarte puțin într-o societate în care doar bărbații aveau dreptul la exprimarea opiniei și punerea ei în practică .

Totuși, pe parcursul anilor au fost multe femei care au avut curajul și puterea să înfrunte barierele societății și să vorbească deschis despre drepturile, opiniile și valorile lor. Astfel, femeia, pornind de la premisa că este mamă și soție și trebuie să își îndeplinească obligațiile ce-i revin din acest statut, a dorit mereu să facă mai mult depășindu-și limitele și experimentând situații mult mai complexe decât s-ar fi crezut că poate gestiona în mod obișnuit. Acestea s-au implicat în nenumărate domenii de activitate cum ar fi cel artistic, medical, militar, politic și financiar iar spre surprinderea multora, a reușit să facă față și chiar să construiască cariere de succes. În felul acesta, femeia a reușit să se facă respectată, iubită și prețuită de cei care o înconjoară.

Acum am putea să ne punem toți o întrebare și să răspundem cu sinceritate la ea. Iubim cu adevărat femeia? Și dacă da, care este motivul? Oare pentru că am primit viață de la ea necondiționat? Sau pentru că este o soție și o mamă iubitoare? Pentru că este o femeie de carieră? Sau pentru că reușește să iasă din situațiile de criză cu ușurință? Pentru că își iubește copiii și face totul ca lor să le fie bine? Pentru că iartă și uită atunci când greșim față de ea? Oricare ar fi motivul respectului nostru, ar trebui să avem curajul să-i spunem ceea ce simțim pentru ea, nu doar în această perioadă ci ori de câte ori avem ocazia, în felul acesta având posibilitatea de a răsplăti efortul ei.

Așadar, pentru ca demnitatea femeii să rămână curată și respectată este important ca și noi, la rândul nostru să facem ceva și anume să fim mai buni, să fim mai sensibili, să fim mai îngăduitori, să învățăm să ascultăm, să învățăm să iubim, să fim sinceri…

O primăvară frumoasă tuturor! 🙂

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *