Scrisoare către Eminescu

15 ianuarie: iată că a venit și ziua asta care pare uitată de mulți români, fie mici, fie mari, însă ar parcă nu mă lasă inima să las această zi să se scurgă ca nisipul din clepsidră.

O, mare poet și patriot, unde ești acum? Oare veghezi de-acolo de sus în societatea asta încă adormită și de corupți, oportuniști, și prieteni falși plină? Încă mă întreb cum de am ajuns să fim atât de ignoranți și nici să nu ne pese de cei care ne-au călăuzit pe drumul credinței, și-al victoriei. Oare cum e posibil să uităm și-n abis să ne-avântăm unde și cel mai mare nătâng are curajul și voința să scape. 

Mulți juni apucă pe căi greșite, blestemul mizantropic încă bântuie printre miile de suflete rătăcite și zdrobite de minciuna și spurcăciunile unor „modele” aburite; nepăsarea doare atât de tare ca un cuțit care ajunge la oase și care te face să deviezi de la ce iubești și crezi.

Stimate poet și patriot Eminescu, oricât de jos ar ajunge societatea, nu veți fi niciodată uitat. Oricât de multe zvonuri și prostii s-ar scrie, mereu veți amintit de noi ca un mare model de curaj și patriotism, căci dumneavoastră ne-ați deschis mințile și umplut inimile, cu miile de versuri ce ascund lacrimile unui scriitor, dar și om.

Știu că ceea ce am scris este poate mulțime de cuvinte aruncate, cuvinte fără sens puse doar pentru efect, dar vă rog să acceptați și aceste versuri de la niște oameni care doresc să răspândească adevărata valoare a scrisului, și știm că acest drum lung umplut de mii de obstacole va încerca să ne descurajeze, însă avem credința și tăria că orice am face nu va fi lăsat pradă ignoranței și parvenirii.

Așadar, cu aceste ultime cuvinte, vă transmitem omagiul și respectul departe de locul unde dormiți somnul de veci și orice opinie, poezie, mărturie vor răspândi în țară și în lume această bucurie și ardoare pe care noi o răspândim pe 15 ianuarie.

Surse imagini:

   – https://cdn.pixabay.com/photo/2014/09/15/22/23/fountain-pen-447576__340.jpg

    – https://cdn.pixabay.com/photo/2013/07/12/17/45/mihai-eminescu-152393__340.png

     – https://pixabay.com/ro/photos/scris-scrie-stilou-cerneal%C4%83-scrib-1209121/

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *