Timpul filmului-„La Gomera”-o peliculă despre puterea de a decide

Titlu: „La Gomera”

Gen: dramă, polițist, acțiune

Regizor: Corneliu Porumboiu

Anul apariției: 2019

Premieră: 18 mai 2019

Durata: 97 minute

Distribuție: Vlad Ivanov, Cartrinel Menghia, Rodica Lazăr

Nota recenzorului: 9.5/10

Corneliu Porumboiu este un regizor, scenarist și producător de film român. S-a născut în data de 14 septembrie 1975 în Vaslui. A studiat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie București debutând în lumea filmului în anul 2004 cu filmul „ Visul lui Liviu”. Acesta și-a înființat și propria casă de de producție, 42 KM FILM.

M-am uitat la acest film cu un entuziasm deosebit, deoarece este un film românesc apărut recent și care a surprins publicul la Festivalul internațional de film de la Cannes. Pelicula a fost selecția României pentru Premiile Oscar din 2020, dar, din păcate, nu a fost nominalizată, însă a avut rezultate deosebite în cadrul Premiilor Gopo din 2020. Povestea este unică prezentându-l pe Cristi, un polițist român implicat în afaceri cu mafia, care merge pe insula La Gomera pentru a învăța limbajul fluierat. Folosind acest limbaj și ajutat de Gilda, Cristi trebuie să îl salveze pe Zsolt, un traficant arestat în România. Intriga a fost imprevizibilă și palpitantă, dar finalul a fost previzibil, însă foarte emoționant. Scenariul a fost scris foarte bine, evenimentele fiind conectate și asigurându-se o trecere fluidă de la o scenă la alta. Actorii au interpretat bine rolurile fiind naturali  și oferind credibilitate privitorului. Personajele nu sunt numeroase, dar sunt  bine dezvoltate. M-a impresionat devotamentul lui Cristi și încrederea lui în Gilda. De asemenea am rămas uimit de curajul de care a dat dovada Gilda.

Componenta video a susținut povestea in cel mai bun mod oferind mișcare scenelor pline de acțiune . Costumele au fost alese corespunzător fiind in convergență cu filmul. Locațiile si decorul ajuta la transmiterea ideilor vehiculate completând tema filmului. Coloana sonoră intensifică trăirile personajelor și amplifică momentele de tensiune, adăugând conținut semnificativ scenelor lipsite de dialog.

Nu recomand acest film copiilor sub vârsta de 12 ani, deoarece conține secvențe care nu le sunt chiar adecvate, însă, dacă ai vârsta necesară, te îndemn să vizionezi acest film, deoarece o să descoperi o poveste complexă care îți oferă tot ce îți dorești: acțiune, mister, personaje bine conturate, momente de tensiune și scene emoționante.

Publicat în Film, RecenziiRecomandat2 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *