Academia Milenialilor – Dieta Avocado

Lecturile tale din Indie Wire și Huffington Post nu merg pe burta goală… începe dimineața pregătindu-ți o porție delicioasă de Avocado Toast. Știu, într-o epocă în care toți urmăritorii lui Bendeac și Dorian Popa sunt fierți pe hipsterisme, este o adevărată marcă a individualității să mănânci salată de vinete sau ghebe cu usturoi… Totuși, să lăsăm comentariile culturale subtile pentru acele momente când te plimbi cu trotineta electrică pe Victoriei și, în loc să fii atent la mașinile de pe șosea, te concentrezi la podcastul tău despre critica rațiunii pure a lui Kant.

Avocado Toast-ul perfect se servește cu o porție de salată cu semințe exotice și cu două ouă poșate de consistență perfectă. Platingul trebuie să fie ireproșabil, iar dacă farfuria nu are luciul coloanelor Panteonului în zilele de aur ale democrației ateniene, mai merită să te stresezi cu asemenea finețuri? Nu mai degrabă bagi o șaorma la Băiatu… pardon… consumi într-o manieră care denotă grobianism un aliment din categoria fast food inspirat din bucătăria orientală?

Orice milenial adevărat se caracterizează printr-un simț estetic desăvârșit, rod al unei culturi vizuale formate prin vizionarea unui film, jumate de Wes Anderson și prin descoperirea câtorva fotografii pastelate pe Insta. Niciodată nu trebuie să cobori standardul sub cel impus de aplicația cu care îți editezi pozele cu peretele spălăcit din hol pentru a avea coloritul camerelor din cele mai scumpe hoteluri din Londra. Această afinitate pentru design și pictură abstractă de lobby trebuie să se oglindească și în modul în care îți aranjezi farfuria. Fă-ți viața o artă… așa scrisese cineva pe peretele veceului din Eden. Din momentul când ai citit acest scurt text ai știut că menirea ta este să urci neîncetat pe culmile hipsterimii, de unde nu se mai vede mizeria care se depune inevitabil pe banda albă a Vanșilor tăi.
Pentru a-ți purifica sufletul de reziduurile acumulate prin contactul nevoit cu cultura de masă, asculți în fiecare zi Frank Ocean și nici nu apuci să dechizi bine ochii dimineața că și dai fuga la cafeneaua preferată să bei un Matcha. Salate cu avocado, burgeri cu avocado, wrapuri cu avocado, supe vegane de avocado, avocado cu avocado, avocado fără avocado, avocado cu avocado cu avocado fără avocado…. inventivitatea ta fără pereche te ajută să găsești neîncetat noi gâdilituri pentru simțurile tale sătule de gusturile iubite de marea masă a muritorilor. Într-adevăr, ce poate fi mai vulgar decât o porție de sarmale sau decât o ciorbă de burtă… Nu vă gândiți că stricați ecosistemul săracelor bacterii de pe frunzele plantelor din care se fac lăturile porcilor?

Un adevărat connaiseur nu își epuizează mușchii implicați în procesul de masticație rumegând cârnați de Pleșcoi și piftele cu usturoi. Pentru tine, fiecare masă este o experiență spirituală și estetică prin care te conectezi cu sinele adevărat. Mindful eating este noua ta deviză. Cu fiecare îmbucătură, devii din ce în ce mai conștient de aromele de mâncare și de fiecare pas al unui proces sustenabil de prelucrare (dacă ar fi să excludem condițiile mizere în care lucrează fermierii din Ecuador, dar oricum ai citit pe undeva că mintea umană nu este programată să empatizeze cu numerele mari de oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată).

Dieta Avocado este soluția potrivită pentru tine! Combinată cu orele lungi la birou, ea îți va garanta fizicul acela sexy de scândură de gard specific oamenilor din perioadele de penurie ale comunismului… Ceea ce pentru mintea ta hrănită exclusiv cu concentrate de filosofie din filmulețe de pe YouTube e o mare onoare! Așa că ține-o tot așa! Încurajează exporturile contribuind la diminuarea consumului autohton de roșii și castraveți! Ești hipster de hipster! Ce-ți mai trebuie?!

Sursa foto: doc.ro

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *