Breaking News! Cum comunicau oamenii din anul 2021? O investigație a mileniului VII


24 Februarie 6021: O echipă de lingviști de la Universitatea Aherbuioteric din Moeruit a reușit să decodeze sistemul de scriere utilizat de oamenii de la începutul mileniului al III-lea. Cum comunica populația Terrei în această perioadă? Până nu demult acest lucru a fost un mister complet din cauza absenței de texte din această epocă.

O descoperire făcută recent a reușit însă să deschidă un nou capitol în ceea ce vizează cercetările lingvistice ce vizează acea perioadă. În urma investigațiilot făcute pe un sit arheologic din Peninsula Iberică, a fost descoperit un mic dispozitiv rudimentar printre ruinele a ceea ce a fost cândva probabil un WC public. Cel mai probabil, acest gadget a fost scăpat în toaletă și a rămas blocat în sistemul de canalizare, însă, fiind waterproof, apa nu a pătruns în interior. Grație unor tehnologii de ultimă oră, cercetătorii au reușit să acceseze informația de pe dispozitiv. Acest lucru a condus la descoperirea sistemului de scriere utilizat în prima parte a anilor 2000.

Cel mai probabil, oamenii acelei perioade foloseau un sistem hieroglific, afirmă Aute Buio, liderul echipei de cercetători. Acesta era compus dintr-o serie de reprezentări stilizate ale chipului uman ce exprimau anumite emoții. Mai erau utilizate și un număr impresionant de imagini ale obiectelor din viața de zi cu zi: plante, animale, flori etc. Deși această metodă de comunicare ar putea părea rudimentară la prima vedere, ea de fapt vădește gradul ridicat de dezvoltare al culturii acelor vremuri. De fapt, populația mileniului III a reușit să reducă actul de comunicare la emoțiile esențiale. Cel mai probabil, o filozofie a minimalismului era prezentă în spațiul cultural al acelei epoci, în timpul căreia oamenii aveau o conexiune deosebit de puternică cu propriile emoții, trăiri. Numărul enorm de reprezentări grafice utilizate vădește și memoria extraordinară a populației anilor 2000, conform cercetătorilor. Evident ,avem de-a face cu o civilizație foarte sofisticată.

„Această descoperire extraordinară va deschide calea către alte revelații privind această epocă istorică. Decodarea sistemului de scriere este doar primul pas către o mai bună înțelegere a acelei epoci!” își încheie Aute Buio declarația.

Sursa foto: https://thepost.co.in/

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *