www.hollygolightly.com – Make-Up Tutorial: The ’Going to See Sally Tomato Look’

Aceasta este o satiră inspirată de nuvela Breakfast at Tiffany’s de Truman Capote. Prin intermediul acestei scrieri, am dorit să ironizez personajele din peisajul mediatic contemporan, iar nu să îmi exprim dezaprobarea față de personajul Holly Golightly, un personaj îndragit de public prin intermediul celebrei ecranizări din anii ’60. Doresc să subliniez totodată că scopul meu nu este de a ofensa iubitorii acestui film, contextul poveștii reprezentând doar un punct de pornire pentru o ironie la adresa societății contemporane.

Dragele mele, bun venit la o nouă ediție a ’Holly Golightly Make-Up Sessions’, exclusiv pe site-ul meu www.hollygolightly.com și pe canalul meu de YouTube (like și subscribe pentru a viziona alte video-uri despre cum să fii glam, fancy și fabulous în jungla urbană). Cei care mă cunoașteți, știți foarte bine că mereu am militat pentru un look cât mai elegant indiferent de situație. Chiar și atunci când mergi la magazinul de peste drum, este bine să îți pui cocktail dress-ul tău din catifea neagră, un rând de perle și, desigur, să îți aranjezi părul sub forma unui coc de dimensiunile unui ananas copt (și din acela cu preț exorbitant, pe care îl servea Ecaterina cea Mare la masă, care astăzi ar fi valorat 5000 de dolari). Dacă vei respecta sfaturile mele, mereu vei face impresie, mereu vei fi remarcată, și chiar dacă nimeni nu poate păcăli cântarul de acasă, vei părea cu câteva kilograme mai subțire. În plus, ce poate fi mai fabulos decât să pipăi roșiile de pe galantar cu mâna ta grațioasă îmbrăcată într-o mănușă fină de mătase… culoarea roșie a fructelor și cea neagră a mănușilor vor crea un contrast vizual foarte plăcut… în plus, lungimea până la cot are o dublă funcționalitate: aceea de a surprinde plăcut ochiul prin eleganță și aceea de a nu te stropi cu zeama roșiilor atunci când faci un sos roșu de paste după ce te-ai întors de la magazin, tot îmbrăcată în cele mai elegante haine pentru că…. o fashionistă adevărată trebuie să arate bine și în bucătărie.

Ei bine, un look nu poate fi complet fără make-upul perfect. În mod ideal bărbatul cu care ieși în acea seară îți va da 50 de dolari for de powder room. Acesta este idealul, fetelor! Nu ne putem mulțumi cu nimic mai puțin. Ce te faci însă când toate intervalele orare la salon sunt deja ocupate?… Sau când ți-ai cheltuit cei cinzeci de dolari cumpărându-ți de pe Ebay un inel vintage de la Tiffany’s care până la urmă s-a dovedit a fi fals? Trebuie să iei problema în mâinile tale și să te machiezi singură…. poate cu puțin ajutor de la motanul tău, care îți va oferi feedback prețios, mârâind dacă nu îi place cum ți-ai aplicat mascara și dând din codița lui pufoasă dacă machiajul ți-a ieșit bine.

Look-ul pe care vi-l voi prezenta este unul pentru o ocazie specială, vizita periodică la pușcărie pentru a-i ține de urât sponsorului tău de vârsta a treia încarcerat pentru activități ilicite. În aceste momente trebuie să arăți cât mai bine… pentru a aduce alinare bietului bătrânel privat de libertate. Oricâte șantaje, oricâte activități de spălare de bani, oricât trafic de bunuri de valoare ai fi făcut, tot ești om până la urmă… tot ai nevoie de companie, de comunicare… și mai ales de contactul cu tânăra generație, care va aduce un suflu nou în viața ta…. și în portofel, unde de acum înainte va încăpea mai mult aer.

Așadar, să vă prezint ’The Going to See Sally Tomato Look’!
Pasul I: Aplicați un strat fin de fond de ten, de culoarea fildeșului din care este confecționat setul de bijuterii dăruit de sponsorul bătrânel cu ocazia ultimei vizite. Distribuiți-l uniform u degetele pe suprafața pielii, dând jos înainte inelele de multe mii de dolari pe care Sally Tomato vi le-a cumpărat de la Tiffany’s, pentru a nu le murdări.
Pasul II: Dați-vă buzele cu un ruj roșu-aprins, astfel încât să creați o impresie vizuală cât mai plăcută atunci când îi trimiteți un sărut prin aer și prin ecranul de sticlă care îi separă pe deținuți de persoanele care au venit să îi viziteze.
Pasul III: Aplicați mascara în jurul ochilor. Aceasta este obținută prin reacții chimice cu petrol și îi va aminti deținutului pe care îl vizitați de zilele frumoase din tinerețe când făcea afaceri ilicite cu șeicii țările arabe, câștigând sume fabuloase. Fardați-vă cu o nuanță de verde, preferabil cât mai apropiată de cea a dolarilor pe care îi primiți pentru a sta de vorbă cu mafiotul încarcerat.
Pasul IV: Aplicați un pic de iluminator. Aceasta are strălucirea cristalurilor venețiene furate dintr-un muzeu european pe care Sally Tomato le-a cumpărat de pe piața neagră și din care vei bea și tu vinuri fine franțuzești împreună cu el dacă va fi eliberat vreodată!

Fetelor, acesta a fost micul meu tutorial. Sper că v-a plăcut! Nu uitați să asortați acest look cu o ținută fabuloasă și cu o mică bijuterie de la Tiffany’s! Până la video-ul viitor, vreau să reflectați la o problemă la care adesea m-am gândit în lungile zile petrecute în apartamentul meu nefăcând nimic: Ce ar fi lumea fără perle? Personal, numai auzind aceste cuvinte simt cum ceva se frânge în mine. Contemplând la această problemă vom înțelege mai bine suferințele celorlalți… Ne vom putea pune, de exemplu, în pielea bieților copii din Bangladesh cărora le oferim deja locuri de muncă cumpărând cât mai multe poșete de aligator cu banii primiți de la bătrânei! Suntem noi niște fabuloase, însă până la urmă trebuie să ne ocupăm și de minte. Așa că gândiți-vă măcar un pic la ce v-am spus eu acum. Pe curând, girls! Revin în curând cu alte tutoriale la fel de fabuloase!

Sursa foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *