23 Ianuarie – Ziua scrisului de mână

Pentru a ne aminti de frumusețea scrisului de mână, Asociația producătorilor de instrumente de scris (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA), a declarat ziua de 23 ianuarie drept Ziua Scrisului de mână (National Handwriting Day). O decizie minunată aș spune eu, pentru că lucrurile se pierd în timp. În ultimii 2 – 3 decenii, am fost martori cu toții la o evoluție fulgerătoare în ce privește tehnologia. Am sărit de la scrisul de mână, la mașina de scris (instrument ce datează încă din secolul al XVIII-lea), apoi la computer, laptop, tabletă etc. Prin intermediul dispozitivelor electronice, scrisul a devenit treptat mai facil, iar viteza expedierii unui text a avansat pe parcurs ce internetul și-a întins antenele prin lumea largă.

De mică mi-a plăcut să scriu. Compuneri, idei, gânduri… Aveam chiar și un caiet de ,,expresii frumoase și epitete” și un vocabular de cuvinte noi, pe care le purtam mai mereu cu mine. Îmi luam notițe oricând găseam ceva interesant. În plus țineam jurnale și pregăteam oracole pentru prieteni. Experimentam prin toate acestea, un amalgam de emoții . Scriam scrisori prietenilor și așteptam cu sufletul la gură să treacă poștașul prin fața casei. Mă cocoțam pe gard și mi se lungeau ochii după el, sperând ca măcar în acea zi să primesc răspuns de la persoane dragi. Apoi, prin 2001 sau chiar 2002, am avut bucuria să am propriul meu telefon mobil. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi anunț prietenii de noua achiziție, stabilind că, din acel moment, să ne facem așteptarea mai ușoară și să înlocuim scrisorile cu mesaje sau apeluri. Dar creditul se termina rapid, de scris nu ne-am mai scris și legăturile s-au pierdut în timp. Deci această evoluție a venit și cu părți mai triste.

Acum, după 20 de ani, încă am o slăbiciune pentru caietele mai deosebite, hârtii colorate, cu texte diferite, pixuri, stilouri și creioane, colecționând diferite modele, fără să umplu paginile cu ceva. Acum, scrisul de mână mi se pare idilic. De poveste. Intim și sublim. Parcă transmiți mai multe scriind de mână decât atunci când tastezi rapid un mesaj pe telefon. Am invitat câteva persoane dragi sufletului meu să scrie câteva gânduri pentru noi și pentru voi. Gânduri din suflet, înșirate frumos pe hârtie. Cu acordul lor, le voi rândui aici.

Și lansez o provocare! Cu siguranță, fiecare dintre noi avem o persoană dragă într-un colț de lume. Câți dintre voi ar fi dispuși să scrie un gând frumos pentru acea persoană, să îl așeze frumos într-un plic și să îl expedieze prin poștă? Cu siguranță ați surprinde într-un mod plăcut!

*fotografiile cu mesaje aparțin dragilor mele: Eva Elena Micu, Balan Otilia, Adriana Aanicai, Marius Mihaela, Ofy Costin, Ludmila Ludmila, Simona Corina Rau, Floriana Trandafir Dalma, membrii ai grupului cu și despre carte , Iubitori de cărți în străinătate(Germania) https://www.facebook.com/groups/699815636834936

Vă mulțumesc frumos!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *