Baden-Württemberg: lockdown prelungit. Noi măsuri.

Noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului Covid-19/ Corona intră în vigoare pe teritoriul Germaniei începând cu data de 11 ianuarie 2021. Lockdownul federal continuă până în data de 31 ianuarie 2021.

Sistemul federal german de administrare internă permite landurilor și zonelor districtuale să își gestioneze măsurile de prevenție a răspândirii virusului Covid-19 la nivel zonal. În consecință, administrația landului Baden-Württemberg a decis adoptarea următoarelor măsuri:

  1. Întâlnirile private, indiferent că acestea se desfășoară într-un spațiu deschis, public sau într-unul privat, vor fi limitate la membrii unei singure locuințe plus o altă persoană din afara acesteia (ex. locatarii casei dv. + maxim o altă persoană din afara acesteia). La numărul acesta NU se iau în considerare copiii cu vârsta sub 14 ani.
  2. Creșele (Kita) rămân în continuare închise, cu mențiunea că există posibilitate de redeschidere, în data de 18 ianuarie 2021, dacă incidența cazurilor de infestare cu virusul Covid-19 scade simțitor.
  3. În școlile primare (Grundschulen) activitatea se va desfășura fără prezență fizică la clasă. Materialele școlare vor fi transmise prin intermediul profesorilor. Există posibilitatea ca școlile primare să se redeschidă în data de 18 ianuarie 2021, dacă incidența cazurilor de infectare cu virusul Covid-19 scade simțitor.
  4. Toate școlile sunt închise. Prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ de pe teritoriul landului Baden-Württemberg este interzisă. Reguli speciale sunt aplicate claselor din anii terminali (Abschlussklassen).
  5. Rămân active grupele Notbetreuungen

Gastronomie:

  1. Cantinele se închid, dar rămâne deschisă posibilitatea vânzării și achiziționării prin sistem zum Mitnehmen (la pachet).

Magazine:

  1. Magazinele închise pot oferi livrare prin pachete sau prin sistemul Click & Collect

Călătorii:

1.Călătoriile în scop turistic sunt interzise, drept pentru care controalele și raziile efectuate de serviciile de ordine publică se vor înmulți.

Pe lângă noile modificări aduse și implementate începând cu data de 11 ianuarie 2021, măsurile adoptate în decembrie 2020 rămân în vigoare.

Restricționări de deplasare în interiorul landului Baden-Württemberg nu există. Acestea se aplică în rândul altor landuri germane (o listă completă a acestora o puteți găsi aici: https://revistatimpul.ro/timpul-germania/berlin-noi-reguli-intra-in-vigoare-lockdown-ul-se-prelungeste/?fbclid=IwAR2AMfAygDtazpY29Ao5gv5e0T-3u3t9rKK_gZfqGcHHN3C9NIAqemDIYnI)

Pagina https://www.baden-wuerttemberg.de/de/service/aktuelle-infos-zu-corona/ vă oferă în permanență informații de ultimă oră cu privire la măsurile luate la nivelul landului Baden-Württemberg.

Regulile lockdownului german diferă în alte landuri sau țări. Pentru o informare corectă accesați paginile instituțiilor administrative.

Mesajul cu cretă lăsat de voluntari pe străzile orașului Konstanz, Baden-Württemberg

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *