BLUE MONDAY – Muzica. Un remediu pentru cea mai deprimantă zi din an.

În anul 2005, psihologul englez Cliff Arnall, a lansat o teorie interesantă, care susține că a treia zi de luni din ianuarie, este cea mai deprimantă zi din an. O teorie pe care, probabil, foarte mulți dintre noi au trăit-o și pot să confirme. A treia săptămână dintr-un an vine la pachet cu nostalgie după frumoasele sărbători de iarnă, aducând cu sine monotonie și un cotidian gri, iar frigul ce ne zgribulește și ne ține mai mult timp în casă decât afară, amplifică mai mult toate aceste simțăminte. Prin urmare, ne simțim copleșiți de toate acestea și ne trezim în situația în care nu avem chef și stare de nimic deosebit.

Dar soluții sunt! S-a dovedit faptul că muzica poate reprezenta o adevărată terapie pentru suflet. O melodie bună, cu un mesaj pozitiv, are puterea să ne scoată din depresie, ba mai mult, este capabilă să ne dea o senzație de bine, chef de viață și idei despre cum am putea să ne petrecem restul zilei. Personal, nu cred că există un anumit gen de muzică anti-depresivă, deși internetul este plin de astfel de sugestii. Ceea ce contează cel mai mult, este mesajul pe care îl transmite melodia respectivă. Așadar, caută prin stilul tău de muzică, melodii cu mesaj pozitiv. Indiferent că iubești să asculți rock sau blues, clasic sau modern, vechi sau nou, caută titlul cel mai pozitiv.

Echipa Revista Timpul- Germania, propune câteva stiluri și titluri care, sperăm să fie de folos și să vă inspire pe cât mai mulți dintre voi.

Diana Mîndrilă vă recomandă:

  1. Evanescense – Bring Me To Life

2. Carpenters – We´ve Only Just Begun

3. Zdop și Zdup feat Irina Rimes – Sânziene

4. James Last – Biscaya

Jasper Forks – River Flows In You

Roxana Lazarescu vă recomandă:

  1. Max Gazzè – La Vita Com’è

2. Nina Simone, Here comes the sun

3. Zorba Grecul, Sirtaki

4. Abba, Dancing Queen

5. Zaz – Je veux

Stella Popa vă recomandă

  1. Fatal Bazooka feat. Yelle „Parle à ma Main”

2. Carly Rae Jepsen – I Really Like You

3. Jennifer Lopez – On The Floor ft. Pitbull

4. Queen – I Want To Break Free (Official Video)

5. U2 – Beautiful Day (Official Music Video)

*sursa fotografiei reprezentative Free-Photos de la Pixabay

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *