Fără Cultură?

Ce nu lasă o națiune sau chiar o lume întreagă să se dezmembreze, să se piardă printre „vreau” și „nu mă interesează”?

Răspunsul nu poate fi altul decât – Cultura!

Ea are mulți reprezentanți: muzica, romanele, nuvelele, poezia, teatrul, pictura, filmul, fotografia, sculptura și nu în ultimul rând, fotografia. Unele au apărut de la începutul începuturilor, odată cu muzele antice, altele au venit odată cu dezvoltarea tehnologică, însă cert este un lucru, avem nevoie de ea, de cultură, un pic mai puțin decât avem nevoie de aer.

Ce ne facem noi fără de muzică? Și cei dependenți de lectură sau cinematografie?

Fără Cultură am vedea pe stradă oameni depresivi, care nu au idee de Cehov, Vivaldi sau Freddie Mercury.

Cine o fi oare omul acesta straniu cu mustățile subțiri, lungi și ridicate? Dali s-ar răsuci în mormânt de plictiseală, iar Gala rămânea fără portrete. De unde am mai avea meme-uri, dacă nu am fi avut cultură, pagini cu ele salvate, memorii printate pe care să le poți ține în mâinile tale și să le poți citi fără a-ți face griji de baterie sau încărcător.  

Hârtia, care la prima privire pare a fi un articol cu o viață scurtă, poate avea o semnificație diferită dacă are ceva pus în ea. Ce sădești – aceea culegi.

Asta vrem să culegem, oameni plini cu cultură și de cultură. Vrem să sădim semințe de idei ale unor oameni sau acțiuni care scot frumosul și au o continuitate inegalabilă acasă, oriunde este ea!

*sursa fotografiei reprezentative – Clarence Alford din Pixabay

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *