La ce ne uităm astăzi? Recomandare: The Rain (Netflix)

De ceva vreme m-am convins că nordicii au autori foarte buni, totuși nici la capitolul filme nu se lasă mai prejos. Zilele trecute am vizionat pe Netflix, un serial danez pe care vi-l recomand.

The Rain este un serial danez, filmat între 4 mai 2018 și 6 august 2020. Se întinde pe durata a 3 sezoane, numărând 20 de episoade în total. Genul filmului este o combinație între science-fiction (SF), dramă și thriller.

Înainte de a vă spune câte ceva despre acest serial, vă mărturisesc motivul care m-a determinat să îl vizionez. De fel, îmi plac filmele și serialele SF, însă în ultima perioadă mă uit la ele cu alți ochi, deoarece lumea în care trăim trece printr-o perioadă ciudată, cum doar în filme am crezut că am să mai pot vedea. Se duce o luptă împotriva unui virus, care capătă tot mai multă putere din pricina mutațiilor pe care le dezvoltă. Soluții se caută necontenit, iar noi, oamenii de rând, ne întrebăm care sunt cele mai bune decizii pe care le putem lua. Veți înțelege mai bine ce vă spun în momentul în care veți viziona filmul. Eu am rămas cu un semn de întrebare și cred că fiecare dintre noi are să ridice măcar din sprânceană, dacă nu mai mult.

Revenind la subiectul și tema serialului. Acesta prezintă o situație ipotetică, artistică, în mod evident, în care un virus este împrăștiat în aer. Propagarea este iminentă, și asta prin intermediul ploii, pe care virusul o contaminează rapid, transformând-o în instrument letal. Oamenii atinși de ploaie mor. Vreme de șase ani, doi frați, Simone și Rasmus, rămân închiși într-un buncăr așteptând întoarcerea tatălui. Ascunzișul a fost construit de Apollon, cel pentru care tatăl său obișnuia să lucreze. Simone este conștientă de faptul că tatăl lor nu se va mai întoarce, în ciuda promisiunii făcute.

Simone și Rasmus se alătură unui grup de supraviețuitori care încearcă să afle ce s-a întâmplat și care este adevărul. Parcursul este unul antrenant, presărat cu situații limită care mențin vie atenția privitorului. Vor trece prin diverse pericole, vor fi mereu pe fugă și vor încerca să afle care e adevărul din spatele a ceea ce se numește Apollon. Pornind de la detaliile cunoscute de Simone și de ceea ce vor afla pe parcurs, supraviețuitorii vor ajunge să lupte necontenit pentru viață, căci își doresc să combată planurilor celor de la Apollon și să poată salva omenirea. Lupta îi va despărți însă pe cei doi frați, legătura lor alterându-se treptat. Fiecare va crede, la rândul său, că luptă pentru un scop comun. Metodele sunt însă diferite. Rasmus încearcă să ducă la îndeplinire planul lui Sten, directorul de la Apollon, în vreme ce Simone caută un leac care să îl salveze pe Rasmus.

Doi frați, care însemnau totul unul pentru celălalt, ajung în tabere diferite. Vor pierde, de asemenea, oameni apropiați, se vor maturiza și vor ajunge să își testeze, în mod real, iubirea și fidelitatea frățească. Sacrificiul suprem va veni în momentul în care cei doi descoperă floarea care întreținea virusul.

Dacă pe parcursul primelor episoade părea că acțiunea este lentă și aveam impresia că totul e monoton (ținând cont că Simone și Rasmus au stat închiși în buncăr șase ani!), o dată cu evoluția subiectului emoția și suspansul se intensifică. Acțiunea și suspansul m-au ținut captivă în fața ecranului.

E un serial pe care îl recomand, mai ales în această perioadă, când și omenirea se confruntă cu o situație similară în lupta cu virusul Covid-19. Pentru mine, parcă totul nu mai pare atât de SF, cu toate că îmi doresc să nu avem parte de momente mai grave decât cele pe care le trăim în prezent. Mie mi-a plăcut și sper să vă placă și vouă!

Păcat că nu este o ecranizare, căci dacă era, cu siguranță că acum aș fi citit și cartea!

Trailerul îl puteți urmări aici: https://www.youtube.com/watch/st6r-8mLW_o

Sursa imagine:

https://www.facebook.com/TheRainNetflix/photos/a.155221138470817/607815223211404

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *