Măsuri de restricție COVID: regulile proprii ale fiecărui land

Germania se află în continuare în lockdown sever. Cu toate acestea, continuă să existe diferențe între deciziile individuale ale fiecărui land, unele măsuri locale fiind mai exigente decât cele adoptate pe plan federal.

Baden-Württemberg

La măsurile valabile în toată țara se adaugă restricția de a părăsi domiciliul între orele 20 p.m. și 5 a.m., valabilă de la 12 ianuarie. Baden-Württemberg nu intenționează să pună în aplicare limitarea distanței de deplasare care fusese în discuție anterior. În privința limitării contactelor între persoane, în Baden-Württemberg nu se iau în considerare copiii sub 14 ani, cu toate acestea sunt interzise grupurile de copii.

De la 11 ianuarie 2021 magazinelor le este permis regimul de Click&Collect. Acesta presupune comandarea de produse prin internet sau pe cale telefonică, cu ridicarea personală de la sediul comerciantului.

Bayern

În Bavaria s-a dispus la data de 9 decembrie interdicția de a părăsi locuința fără un motiv întemeiat, cum ar fi deplasarea către locul de muncă, la medic sau pentru aprovizionare. Ce este permis: se poate vizita o altă familie, se poate face sport și mișcarea în aer liber, la fel precum este permisă satisfacerea nevoilor animalelor de companie. Între orele 21 p.m. și 5 a.m. locuința mai poate fi părăsită doar cu scopuri profesionale sau pentru necesitățile fiziologice ale animalelor. 

Bavaria a fost primul land care a introdus obligativitarea purtării de măști FFP2 în mijloacele de transport, magazine, cabinete medicale și cămine de bătrâni.

Berlin 

În Berlin o comunitate familială are voie să se întâlneasca cu doar o singură persoană din afara căminului. Nu se iau însă în considerare copiii sub 12 ani ai parinților singuri. Școlile de șoferi nu au voie să-și deschidă sediile sau să ofere ore. 

Brandenburg

În Brandenburg există restricții de părăsire a domiciliului: ieșirile în spațiul public sunt permise doar cu motive întemeiate. Motive întemeiate ar putea fi vizitarea partenerilor de viață, vizitele la medic sau drumurile către locul de muncă. Între orele 22 p.m. și 5 a.m. locuințele nu mai pot fi părăsite decât în situații excepționale. În Brandenburg cea mai mare parte a școlilor sunt închise încă de la data de 14 decembrie 2020.

Bremen

În Bremen se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Hamburg

În Hamburg se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Hessen

În Hessen există restricții de părăsire a domiciliului pe timp de noapte în așa-numitele hot-spots, respectiv regiunile în care este depășită, pe perioadă prelungită, incidența de 200 de cazuri. În consecință, în aceste zone, între orele 21 seara și 5 dimineața, părăsirea locuinței este permisă doar cu un motiv temeinic.

Mecklenburg-Vorpommern

În Mecklenburg-Vorpommern se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Niedersachsen

În Niedersachsen se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Nordrhein-Westfalen

În Nordrhein-Westfalen se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Rheinland-Pfalz

În Rheinland-Pfalz se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Saarland

În Saarland se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Sachsen

În Sachsen, în toate cele zece districte administrative, la fel și în Chemnitz, se aplică restricții de contact mai severe între persoane decât cele decise pe plan federal, deoarece incidența de 200 de noi infectări la 100.000 de locuitori a fost depășită în decurs de cinci zile consecutive. În aceste zone, locuința poate fi părăsită doar cu un motiv întemeiat (drumul către locul de muncă sau medic precum și practicarea de sport și mișcare în aer liber). S-a extins obligația de purtare a măștii și s-au impus noi interdicții de consum de băuturi alcoolice. 

Sachsen prelungise măsurile de lockdown sever adoptate la 14 decembrie 2020 până la data de 7 februarie încă dinainte de decizia comună de marți, 19 ianuarie 2021.

Sachsen-Anhalt 

În Sachsen-Anhalt se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Schleswig-Holstein

În Schleswig-Holstein se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Schleswig-Holstein a admis totuși o excepție în privința copiilor mici. Copiii sub 3 ani și supraveghetorii lor sunt considerați a fi o singură persoană. În plus, încă de la 11 decembrie landul Schleswig-Holstein impusese o interdicție de consum al băuturilor alcoolice în spațiul public.

Thüringen 

În Thüringen se aplică măsurile decise la nivel federal. 

Sursa imaginii: https://www.saechsische.de/coronavirus/inzidenz-karte-corona-deutschland-5298973.html

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *