Măsuri noi anti-Covid: lockdownul se prelungește până la 14.02.2021

Astăzi la orele 14.00, cancelarul executivului de la Berlin, Angela Merkel, s-a consultat cu şefii guvernelor de land, pentru a lua o decizie comună asupra combaterii în viitorul apropiat a pandemiei virusului Corona.

Pentru a accelera și mai mult scăderea numărului de infectări, se vor implementa noi măsuri, respectiv se vor prelungi restricțiile existente până la data de 14 februarie. Concret, măsurile abordate se referă la:

• Limitarea contactelor sociale – se va permite în continuare ca o persoană sau comunitate familială să se întâlnească cu doar o singură persoană din afara căminului, cu recomandarea ca cercul social frecventat să rămână în mod constant restrâns.

• Purtarea de măști medicinale va fi de acum încolo obligatorie în mijloacele de transport public și magazine. Măști medicinale sunt considerate cele de tip FFP2 sau cele chirurgicale.

• Munca în home-office – angajatorii vor fi obligați să permită muncă la domiciliu în măsura în care ocupația o permite.

• Slujbele religioase se vor oficia doar în măsura în care se poate păstra o distanță de minim 1,5 metri între persoane, cu purtarea obligatorie de măști și fără cântat.

• Protecția bătrânilor aflați în cămine sau aziluri – personalul va fi obligat să poarte măști FFP2 la contactul cu pacienții, în plus se va intensifica testarea personalului și vizitatorilor.

• Școlile rămân în continuare închise cel puțin până la data de 14 februarie.

S-a discutat și pe marginea procesului de vaccinare, care va fi intensificat cu obiectivul propus ca fiecare persoană să fi primit o ofertă de vaccinare până cel târziu în vara acestui an, în funcție de numărul de doze de vaccin care vor fi disponibile.

Societăților comerciale și angajaților pe cont propriu aflați în impas li s-au promis pachete suplimentare de sprijin financiar din partea statului.

*sursa fotografiei Gerd Altmann din Pixabay

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *