,,Misterioasa dispariție a lui Teo Neamțu” de Val Butnaru

Ce-ar fi dacă ar exista un om, sau câțiva, care ar avea peste 100 sau 200 de ani? A fost prezent la cele mai importante evenimente istorice și ți le poate relata cu lux de amănunte?

Eu aș vrea să existe un Proverbe, care să îmi poată liniști curiozitatea cu povești și intrigi! Incontestabilul Val Butnaru mi-a dat peste cap așteptările, din nou! Mi-a reeducat atenția cu o vărguță care pișcă la cele mai mici momente de căscat gura.

Teo dispare în timpul zilei de 7 aprilie 2009, lăsând în urma sa logodnica, casa, cariera. Exact doi ani mai târziu, în ziua în care trebuia să aibă loc nunta, Teo revine cu un răspuns la ultimul mesaj trimis de către iubita lui, Una.

Presupus a fi mort, Una încearcă să înțeleagă ce farsă este asta, unde a fost vreme de doi ani Teo, ce legătură are el cu cei care au vrut să îl vadă pe Sturza principe al Moldovei, cum era să pierdem Marea Unire de la 1918, precum și ce pierdere uriașă am suferit noi în 1991.

Pe la mijlocul lecturii eram sigură că de data asta nu am același noroc și să îmi pice cartea cu miere la inimă. M-am înșelat, recunosc! Cu puțintică răbdare și experiența din trecut, mi-am adus aminte cum stau lucrurile cu dl. Butnaru. D-lui nu a menajat niciodată cititorul!

Când pui mâna pe cărțile sale, trebuie să o faci pregătit, cu un bagaj de lecturi, cu răbdare și ceva dulce sub cot. Cel mai fain moment a fost când i-am tras un ,,aaaaaaa, asta era ideea!”.

În fața dumneavoastră aveți o coptură împletită cu fantezie, istorie, alegorie, un pic de Agatha Christie, nume deosebite și citate perfecte. Nu în zadar sunt acele cifre poziționate pe copertă, nu degeaba dispare Teo. Totul este cu sens și basm.

Așadar, dacă vă bate gândul să îl cunoașteți pe maestru în acțiune, eu vă urez răbdare!

Și, fără concluzii pripite, lectura merită orice secundă!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *