Nabokov și scrisorile către Vera!

Dragostea se manifestă diferit. Unii o preferă liniștită și caldă, alții cu foc și pară. Mai sunt și cei nostalgici care, ori de câte ori au ocazia, își țin partenera/ul de mână până la adânci bătrâneți. Bine ați venit în intimitatea scriitorului care a cutremurat literatura cu cele mai incomode cărți din istoria literaturii universale!

Prin ce este special acest Jurnal, vă divulg secretul imediat!

Noi ne scriem mesaje zilnic, cu „Bună dimineața” și „Te iubesc” la copy-paste. Tare de mult, au existat așa „dinozauri” ce își scriau scrisori cu penița și cerneala, care se îmbiba atât de adânc în piele, încât devenea semnul distinctiv al celora ce își dedică viața cuvântului. Vladimir Nabokov a fost unul din acei preistorici al smsului din zilele noastre. El îi scria scrisori soției sale, Vera. De la idei simple despre vreme, la situații amuzante, până la grijă și dor, înșirate pe câteva pagini.

În fiecare răvaș, Nabokov se adresează cu diminutive diferite sau cuvinte de alint, ceea ce subliniază o atenție deosebită, aceasta pentru a nu deveni repetitiv. Voia să fie unic de fiecare dată. Distanța și gândul la familia sa l-au făcut să vrea să se împartă cu cele mai mici evenimente, ori, cui să povestești micile nimicuri dacă nu sufletului care te iubește și te așteaptă.

Perioada în care au fost scrise aceste scrisori este legată de imigrarea scriitorului, până la ajungerea sa în America, în vremea tinereții, moment în care se conturează personalitatea sa.

șșșș, i am reading!

Am citit cu mare plăcere scrisorile lui Nabokov pentru că inegalabila mea curiozitate, m-a făcut să vreau să descopăr de ce este atât de specială Vera, femeia care i-a fost alături mereu, în toate încercările vieții de familie și cele de autor celebru. Cui, dacă nu ei?!Datorită faptului că vorbesc limba autorului, am citit-o în rusă. Dar există și o traducerea în română a epistolarului. Se găsește ușor în librăriile din toată țara. Am lecturat un altfel de Nabokov, unul care și-a lăsat penița de scriitor, și ne-a arătat inima unui bărbat care a iubit.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *