Românii și Dragostea lor pentru plăcinte!

Învârtite, împletite, la tigaie sau cuptor, cu brânză, cartof, varză, dovleac, vișine sau măr ras, cireșe amare sau carne, ele sunt deliciul care încununează orice masă unde a gătit o româncuță cu bujori în obraji!
Cel mai bun și simplu aluat este acel din apă călduță, sare după gust și făină de cea mai înaltă calitate!


Se frământă cu cea mai mare dragoste. Acesta este ingredientul principal în bucătăria noastră!
Se lasă la dospit într-un loc cald, pentru 30 de minute și începi să pui imaginația în funcțiune. Mărimea lor, forma le va face mâinile deprinse de ani de zile. Nu voi lăsa o rețetă exactă, voi explica doar de ce ne plac atât de mult acest fel de mâncare!


Suntem un popor vesel, primitor și cald. Suntem un neam care a deprins gustul vinului gustos, iar bucatele care merg de minune cu stomacul nostru sensibil și vinul gustos, sunt rumănele gătite cu grijă, plăcintele!
Când spui Plăcintă, în cap îți apare automat un pahar cu vin roșu, un ulcior din lut și un bărbat cu mustață deasă. Bine, poate exagerez cu mustața, nu le mai poartă nimeni, dar ideea este una idilică.


Crocante de la tigaie sau puhave din cuptor, mirosul te îmbată în doi timpi și trei mișcări, iar plăcerea pe care o primești de la papilele gustative, uhhhh, simțiți cum plouă în gură? Avem nevoie de umbrelă!
Rețetele, care sunt sute la număr, le găsiți la nenea Google!
Să aveți poftă și inspirație!
Fotografia este din propria colecție ❤️

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *